Test

Wie met zijn hoofd bij zijn werk zit, aan het tobben is over zijn gezondheid en ondertussen een boodschappenlijstje maakt, kan weleens afgeleid zijn. In zo’n geval is het niet vreemd als er iets belangrijks aan uw aandacht ontsnapt. Maar als het bijna altíjd moeite kost om geconcentreerd te blijven, en dat al van jongs af aan, dan hebt u misschien wel een aandachtsstoornis.

Basistraining

Leven met ADHD

  • Leer wat het betekent om ADHD te hebben
  • Ontdek hoe je het leven met ADHD makkelijker maakt
  • Met inspirerende video's en artikelen
bekijk de training
Nu maar
€ 35,-

Nederland telt naar schatting honderdduizend volwassenen die zo’n stoornis hebben zonder het zelf te weten. Attention Deficit Disorder ofwel add is een aangeboren aandoening bij zo’n 3 procent van de kinderen, al dan niet in combinatie met hyperactiviteit (adhd).

Deze aandachtsstoornis verdwijnt niet bij het ouder worden, maar is wel te behandelen met medicijnen en gedragstechnieken.

Mensen met een aandachtsstoornis zijn extreem snel afgeleid, stellen vaak dingen uit, hebben moeite met plannen, vermijden taken die langdurige geestelijke inspanning vergen, raken makkelijk dingen kwijt, zien details over het hoofd, maken opdrachten niet af en zijn vaak vergeetachtig bij dagelijkse bezigheden. Ze kunnen hun aandacht goed vasthouden bij zaken die ze leuk vinden, maar een verlies aan interesse betekent vaak ook een verlies aan aandacht. Hun prestaties blijven vaak achter bij hun intelligentie en vaardigheden.

Gelukkig is

Log in om verder te lezen.