Opgefokt? Zet een pot melissethee. Citroenmelisse staat al eeuwen bekend om zijn rustgevende werking. En inderdaad, proefpersonen voelden zich duidelijk rustiger na een capsule gedroogde melisse. Zelfs als ze van hun stuk werden gebracht met stresstaken, namen hun opgefokte en negatieve gevoelens aanzienlijk af.

Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

Hoewel melisse ook wordt gebruikt voor een goede nachtrust, wordt u er niet sloom van: na een dosis kunt u zich juist langer concentreren en presteert u beter op geheugentaken en denktaken als hoofdrekenen, zo blijkt uit onderzoek.

Ook Alzheimerpatiënten hebben baat bij het plantje. Aromatherapie met citroenmelisse bleek succesvol bij het kalmeren van agressieve dementerende mannen. Andere onderzoekers ontdekten dat het geheugen en het concentratievermogen van Alzheimer-patiënten verbeteren met een dagelijkse dosis melisse-extract.