Opgefokt? Zet een pot melissethee. Citroenmelisse staat al eeuwen bekend om zijn rustgevende werking. En inderdaad, proefpersonen voelden zich duidelijk rustiger na een capsule gedroogde melisse. Zelfs als ze van hun stuk werden gebracht met stresstaken, namen hun opgefokte en negatieve gevoelens aanzienlijk af.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een behulpzame stap bij zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach.

Coach zoeken

Hoewel melisse ook wordt gebruikt voor een goede nachtrust, wordt u er niet sloom van: na een dosis kunt u zich juist langer concentreren en presteert u beter op geheugentaken en denktaken als hoofdrekenen, zo blijkt uit onderzoek.

Ook Alzheimerpatiënten hebben baat bij het plantje. Aromatherapie met citroenmelisse bleek succesvol bij het kalmeren van agressieve dementerende mannen. Andere onderzoekers ontdekten dat het geheugen en het concentratievermogen van Alzheimer-patiënten verbeteren met een dagelijkse dosis melisse-extract.