3 manieren om relaties te verdiepen

Het belangrijkste in ons leven is samen te vatten in twee woorden, zo blijkt uit onderzoek: andere mensen. Het beste wat je dus voor je geluk en gezondheid kunt doen is werken aan je relaties. De 3 krachtigste manieren om je band met anderen te verdiepen, met tips uit de wetenschap.

Wat is het precies dat ons gelukkig, tevreden en psychisch gezond maakt? Dertig jaar lang doet de positieve psychologie, een stroming in de psychologie, daar al onderzoek naar. Duizenden studies zijn in die tijd gedaan naar allerlei aspecten, van het genotscircuit in de hersenen tot het dankbaarheidsgevoel in verschillende landen. Maar toen hoogleraar Christopher Peterson, een van de grondleggers van de positieve psychologie, de vraag kreeg om hier in maximaal duizend woorden iets over te

Log in om verder te lezen.

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Mijn vriendin zegt dingen die me kwetsen

Lees verder
Kort

Vrouwen zijn jonger van geest

De hersenen van vrouwen zijn bijna vier jaar jonger dan die van mannen van dezelfde leeftijd. Tenmin...

Lees verder
Verhaal

Als je kinderwens een breekpunt is

Lees verder
Artikel

De relatie-carrousel

Lees verder
Advies

Hoe kan ik me weer veilig gaan voelen na gestalkt te zijn?

Lees verder
Advies

Ik ben bedrogen via internet

Lees verder
Artikel

Zo krijg je een gelijkwaardige relatie

Lees verder
Artikel

Wilma en Leo Hoegen (40)

Lees verder