‘Mijn man heeft een hoop van me moeten slikken’
Henny (nu 55) ter Horst en Hilbrand (56) Meijer scheidden na ruim vier jaar huwelijk. Een jaar na de scheiding hertrouwden ze.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
195,-

Henny: ‘We waren vier jaar getrouwd toen ik verliefd werd op onze buurman. Hilbrand was veel van huis voor zijn werk en ik voelde me eenzaam. Die andere man gaf me wat ik nodig had. Het begon met een kusje, maar al snel ging het verder. Ik voelde me schuldig, maar was ook te verliefd om ermee te stoppen. Na een paar weken biechtte ik alles op: ik was verliefd op een ander en wilde weg bij mijn man, ons huwelijk was niet zoals ik had gehoopt. Wat ik voor die ander voelde was zoveel heftiger. Hilbrand werd niet boos maar verdrietig. Hij wilde me niet kwijt, bleef hij zeggen. Ik begreep er niets van: hoe kon hij me nog willen?

Ik voelde me bezwaard, maar ik was ook blij dat ik nu met mijn nieuwe vriend verder kon. Onze dochter bleef bij mij en mijn ex kwam ieder weekend langs om haar te zien. Steeds zei hij dat hij van me hield en met me verder wilde. Maar een toekomst samen zag ik echt niet meer.

Toen we een jaar uit elkaar waren, vroeg hij me een paar dagen mee naar zijn caravan. Onzinnig natuurlijk, want ik had een nieuwe relatie. Toch ging ik, omdat ik hoopte dat Hilbrand het dan achter zich zou kunnen laten. Maar toen zag ik opeens weer in hem waar ik ooit voor was gevallen. Die dagen hebben we lange gesprekken gevoerd. Een verademing, want praten over zijn gevoelens deed hij voorheen nooit. Door die verandering durfde ik het nog een keer te proberen samen. Mijn relatie verbrak ik en dat deed pijn, maar ik had veel vertrouwen in een nieuwe toekomst met Hilbrand.

Maar ik voel me nog steeds schuldig over wat ik destijds heb gedaan. En eigenlijk weet ik ook nu niet zeker of dit voor altijd is. Ik hou ontzettend veel van mijn man, maar is dat wel liefde zoals die tussen partners moet zijn? Of meer zoals voor een broer? Mijn man weet van mijn twijfels, en natuurlijk vindt hij dat moeilijk. Hij heeft een hoop van me moeten slikken. Dat hij er nog steeds is, betekent dat hij ontzettend veel van me houdt.’

Renée Lamboo , 2010