Gauw nog even die brief op de post voor de laatste lichting. U rent de hoek om en botst frontaal op een wandelaar. Als u uw evenwicht heeft hervonden kijkt u de ander aan. Nu ja, u kijkt niet: u staart! Die ogen, zo diepbruin, die blonde krullen, die glimlach… Maar waarom heeft u ineens natte handpalmen en gloeiende wangen? En wat vlindert daar in uw buik rond? Bereid u maar voor op een dolle tijd: u bent met huid en haar overgeleverd aan de chemie van de liefde!

De eerste ontmoeting

Hormonen en neurotransmitters doen de vlinders in onze buik fladderen en zorgen voor een roze bril. En de persoon die dat chemische proces in gang kan zetten, zit vermoedelijk al opgeslagen in ons brein. Houdt u van donker of juist van blond haar? Verdrinkt u in donkerbruine ogen? Wilt u een zachtaardig karakter of zoekt u iemand met pit? In onze hersenschors ligt een soort ‘liefdeskaart’ die bepaalt welk type ons hart sneller doet kloppen, zo vermoedt de Nieuw-Zeelandse seksuoloog John Money.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Volgens Money zijn we al vanaf ons achtste levensjaar bezig met het ontwerpen van de liefdeskaart. Deze mentale blauwdruk wordt volgens hem gevormd door omgevingsfactoren uit

Log in om verder te lezen.