Uit wetenschappelijk onderzoek komen steeds meer goede eigenschappen naar voren van groene thee. Zo hebben de antioxidanten in groene thee kankerremmende en antibacteriële eigenschappen. Ze verlagen het cholesterolgehalte, stimuleren de spijsvertering en versterken de weerstand.

Training Mindful eten
Training

Training Mindful eten

  • Leer ontspannen omgaan met eten
  • Ontdek hoe je eetgedrag wordt beïnvloed
  • Inclusief meditatie en mindfulness-oefeningen
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Maar ook de psyche heeft baat bij een kop groene thee: het werkt kalmerend op de zenuwen en heeft tegelijk een oppeppend effect door de cafeïne. Er zijn zelfs aanwijzingen dat groene thee heilzaam kan zijn bij hersenziekten als Alzheimer en Parkinson, doordat de antioxidanten de afbraak van neurotransmitters tegengaan.

Uit recent Japans onderzoek blijkt nu dat een bepaalde stof in groene thee, L-theanine, een goede nachtrust bevordert. Proefpersonen uit het onderzoek die elke avond voor het slapen een hoeveelheid van deze stof innamen, hadden minder vermoeidheidsklachten en voelden zich overdag minder slaperig.

Groene thee komt van de theeplant Camelia sinensis uit Azië. In tegenstelling tot zwarte thee worden de bladeren niet bewerkt, waardoor ze hun groene kleur én heilzame bestanddelen behouden.