Heel veel kan een jonge moeder zich tegenwoordig veroorloven – op zakenreis gaan, ’s avonds in het café zitten in plaats van naast de kachel wachten op het eerste ‘mam, er ligt een monster onder mijn bed’ – maar haar kroost Olvarit voeren: nee.

Hoogleraar Ingrid Steenhuis: ‘Kwel jezelf niet met een dieet’

Hoogleraar Ingrid Steenhuis: ‘Kwel jezelf niet met een dieet’

Van crashdiëten word je vooral chagrijnig. En jezelf alles verbieden werkt ook niet. Hoogleraar Ing...

Lees verder

Toen microbioloog en schrijver Rosanne Hertzberger afgelopen zomer in het hele mediacircus rond het verschijnen van haar Ode aan de E-nummers vertelde dat ze dat geregeld deed, omdat niets zo gezond en makkelijk is als groenten die vers van het land in een potje zijn gestopt, toen ontplofte  Twitter en Facebook. Wat een ontaarde moeder.

Gezondheidshypes

Een paar weken later volgde er een nieuwe voedsel-gerelateerde explosie op de sociale media. Ditmaal ging het om een Tilburgse school die had besloten dat de kinderen er in de kleine pauze alleen nog water mochten drinken. Geen vruchtensap meer, geen cola, en nee, ook geen ‘gezonde’ yoghurtdranken. Water?, riep een aantal ouders boos. Water was voor honden! Mochten ze alsjeblieft zelf bepalen wat ze in hun nageslacht stopten, al was het boterkoek? Van dat laatste flipten anderen weer. Boterkoek als pauzehap, the horror

Log in om verder te lezen.