Mensen die te weinig loslaten zijn echte controlfreaks. Als je zó in een kramp leeft, dan loop je serieus risico op stress, burn-out of chronische vermoeidheid. Laat het zover niet komen. Een mens kán immers zijn eigen leven niet volledig bestieren. Sterker nog: dat hóeft helemaal niet.

Veerkracht: sterker bij tegenslag
Training

Veerkracht: sterker bij tegenslag

  • Leer hoe je optimistischer wordt - zelfs bij tegenslagen
  • Maak een persoonlijk plan om gemakkelijker overeind te blijven op uitdagende momenten
  • Gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie
Bekijk de training
Nu maar
79,-

De kern van leren loslaten is: de onvolkomenheid van het leven accepteren en realistisch onder ogen zien hoe weinig macht je hebt over je levensgeluk. Als je minder wanhopig naar die macht streeft, kun je je meer overgeven aan het toeval. Dan sta je meer open voor het onverwachte en geniet je volop van alles wat het leven je wél biedt.

Hoe bereik je de toestand van ontspannen vertrouwen die bij loslaten hoort? Met behulp van twee parallel lopende sporen: denken en voelen. Denken gebruik je om onder ogen te zien wat er werkelijk aan de hand is. Voelen, je intuïtie, gebruik je om datgene over jezelf te weten te komen wat je niet kunt beredeneren.

Wat wil ik nu echt? Wat is goed voor me? Die vragen moet je af en toe maar een beetje door je heen laten gaan. Dat lukt het beste als je ontspannen bent, want dan is het makkelijker om tot nieuwe inzichten over uzelf te komen.

Training Leer loslaten
Training

Training Leer loslaten

  • Leer accepteren in plaats van vechten
  • Leer de controle los te laten
  • Leer te leven volgens je waarden
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Meer leren over loslaten?

Ontdek hoe prettig het is om af en toe de controle los te laten. Psychologie Magazine ontwikkelde samen met psycholoog en acceptance and commitment-therapeut Gijs Jansen de online training Loslaten. Behalve accepteren, leer je meer mogelijkheden om los te laten en op een nieuwe manier naar narigheid te kijken.