Haar ogen maken onmiddellijk en intens contact. Ze lachen naar je en laten je niet zomaar los. Haar meisjesachtige lange grijze haren lijken dan te veranderen in blinkend zilver. Als Jill Bolte Taylor uit Indiana een kamer in loopt, komt er één bonk Amerikaanse positiviteit binnen. Maar net zo makkelijk als ze straalt, verschijnen tranen in haar ogen en wordt haar stem zacht en breekbaar. Dat gebeurt als ze praat over hoe enorm haar leven is verrijkt sinds haar bijna fatale hersenbloeding. Ze is zo dankbaar, zegt ze, dat ze die hersenbloeding heeft mogen meemaken en dat ze na jarenlange revalidatie helemaal is hersteld, waardoor ze haar ervaring nu kan delen met de rest van de wereld. Ze beschrijft het in haar boek Onverwacht inzicht, dat een hit is in Amerika en in oktober in Nederlandse vertaling verschijnt.

Ga voor groei
Word nu abonnee

Ga voor groei

Kies voor Psychologie Magazine en ontvang elke maand verrassende inzichten over gedrag, liefde, werk en mentale gezondheid. Ook ontvang je 15% korting op alle online trainingen in onze Psychologie Academy.

Word nu lid

Het verhaal van Jill Bolte Taylor is zo bijzonder omdat ze niet zomaar een hersenpatiënt was, maar een veel gelauwerde breinonderzoekster aan Harvard University. Als neuroanatoom wist ze alles van hersenen. Dus toen elf jaar geleden, op haar 37ste, haar linker hersenhelft naar eigen zeggen ‘explodeerde’, kon ze de dramatische gebeurtenissen in haar brein ‘van binnenuit’ volgen. ‘Het was supercool dat

Log in om verder te lezen.