Dit is waarom terroristenorganisaties hun leden 75 gewillige maagden in het hiernamaals voorhouden en waarom bedrijven hun mannelijke klanten graag op een jacht vol jongedames een drankje aanbieden. De man loopt nou eenmaal achter zijn geslachtsorgaan aan.

Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

Ik moet hierbij altijd denken aan een dierentuin waar de chimpansees in de winter in een grote groep binnen zaten. Wij keken op hen neer over een steile muur die veel te hoog was voor de apen. Althans, dat dachten we. Dat ging jaren goed, totdat we vanwege spanningen in de kolonie besloten de geslachten een paar weken uit elkaar te halen. De mannen wisten natuurlijk dat er een eind verderop vruchtbare vrouwen – met van die opgezwollen genitalia – zaten, waar ze normaal hun ogen niet van konden afhouden.

Ineens was de muur niet zo hoog meer. Een aantal zware rubberbanden werd met vereende krachten op elkaar gestapeld, en voilà: de mannen waren eruit, op weg naar de vrouwen. Dat hadden ze natuurlijk al veel eerder kunnen doen, maar pas nu was het de moeite waard.

Deze drijfveer achter mannelijk gedrag is onlangs bevestigd door hersenonderzoek. De reclamewereld weet natuurlijk allang dat een auto beter verkoopt als er een leuke juffrouw tegenaan leunt, maar nu is vastgesteld waarom. Wanneer mannen beslissingen over geld nemen, is hetzelfde hersendeel actief als wanneer ze erotische plaatjes zien. En na zulke plaatjes te hebben bekeken, zijn ze ook bereid tot grotere financiële risico’s. Homo economicus is seksbelust!

Over de rol van seks in de economie hoor je weinig, want wij schuiven graag meer eerbiedwaardige motieven naar voren. Het is echter algemeen bekend dat de porno-industrie een enorme bijdrage heeft geleverd aan de groei van het internet, zoals de ontwikkeling van live online videobeelden.

Ik hoorde laatst een jonge Amerikaanse ontwikkelaar van virtual reality uitleggen dat zo’n gesimuleerde omgeving pas serieus op gang komt als zij een erotisch element bevat, doordat dit mannen binnenbrengt. Dat is de enige gebruikersgroep die groot genoeg en gedreven genoeg is om van alles uit te proberen en er ook nog geld voor op tafel te leggen. Deze testosteron-injectie heeft tot gevolg dat de laatste snufjes massaal worden uitgetest. Pas daarna is het virtual reality-gebied rijp voor varianten die de rest der bevolking aanspreken, zoals huisverbouwingen of een mogelijkheid voor tieners om nieuwe kleding uit te proberen.

Mogelijk zei Desmond Morris het nog het beste toen hij de ‘naakte aap’ van zijn voetstuk trachtte te duwen: ‘Deze buitengewone en enorm geslaagde soort besteedt veel tijd aan het nadenken over zijn hogere motieven en net zoveel tijd aan het verwaarlozen van zijn lagere. Hij is er trots op dat hij het grootste brein van alle primaten bezit, maar probeert te verbergen dat hij ook de grootste penis heeft.’[/wpgpremiumcontent]