‘Ik heb heel wat orgasmes gefaked in mijn leven’

Jora (33) ging in bed over haar grenzen en heeft nu een seks-stop ingelast. 

Vrouwen genieten minder van seks dan mannen: feit of fabel?

Over lust en erotiek doen allerlei verhalen de ronde, maar hoe zit het nu écht? Psychologie Magazin...

Lees verder

Jora: ‘Twee jaar geleden kwam ik erachter dat ik seks eigenlijk niet zo fijn vind. Zowel in langere relaties als in onenightstands mat ik mezelf te vaak een dienstbare rol aan en negeerde ik mijn eigen verlangens. Of het me nou te snel ging of het deed pijn: ik veinsde mijn genot wel, om de man happy te maken en vervolgens drie dagen met een beurse vagina rond te lopen.

Toen ik op een gegeven moment lichamelijk op slot ging, heb ik dankzij een tantraworkshop ontdekt dat ik over mijn eigen grenzen ging. Een waardevol inzicht dat me ertoe deed besluiten een seks-stop in te lassen.

Ik wil seks benaderen als “heiliger”; zorgvuldiger, zodat ik me veilig en vertrouwd voel. Het hebben van platte seks – met penetratie en piekorgasme als einddoel – is voor mij niet oké. Zolang ik glijmiddel of speeksel moet gebruiken om penetratie te laten lukken, klopt er iets niet. Ik heb heel wat orgasmes gefaked in mijn leven, maar ook daar stop ik mee.

Samen intiem zijn en elkaar in de ogen kijken: dat is waar het tussen de lakens om draait. Ik wil echt in verbinding zijn met iemand, en dat bereik ik door een rustige opbouw en liefdevolle zachte aanrakingen.

En tóch heb ik laatst op het punt gestaan een voormalige bedpartner en goede vriend te bellen met de vraag: “Zullen we niet weer eens?” Puur zodat ik mezelf achteraf, als de daad verricht zou zijn, zou kunnen voorhouden er weer toe te doen.

Een grove denkfout, die ik gelukkig tijdig de kop indrukte. Maar ergens voelt het gênant om seksloos door het leven te gaan. Ik kan niet meer meepraten over “spannende avonturen” en vind het verwarrend dat mannen afhaken als ik aangeef de tijd te willen nemen voordat ik intiem word. Het bevestigt helaas het dogmatische karakter van seks.

Ik zal me pas weer voor iemand openen als ik in al mijn vezels voel dat ik er klaar voor ben. Laten we hopen dat dat niet nog vijf jaar duurt, want diep vanbinnen ben ik als de dood een ouwe vrijster te worden. Met zo’n huis vol katten.’ 

Log in om verder te lezen.

Lees alles uit het seksdossier: het onderzoek van Psychologie Magazine naar de feiten en fabels over seks en een nieuwe kijk op seks.