1. Je hebt een vermoeden maar weet het nog niet zeker

    Behalve als je in het verleden vaak bent bedrogen en daardoor extreem achterdochtig bent, is het meestal zo dat je vermoedens kloppen. Je partner vertoont dan waarschijnlijk signalen van verliefdheid, zoals heel vrolijk en opgewekt zijn. Daarnaast kan hij of zij je ontwijken en niet meer intiem met je willen zijn. Confronteer je partner zo snel mogelijk met je vermoeden.

  2. Je partner bekent verliefd te zijn op een ander

    Probeer nuchter te blijven als je partner deze gevoelens aan jou kenbaar maakt. Bedenk dat dit iedereen kan overkomen. Probeer er samen achter te komen waardoor je partner deze gevoelens heeft en wat jullie ermee kunnen doen. Wil je partner bij je weg voor de ander, of wil hij of zij jou op de hoogte stellen om jullie relatie te beschermen?

  3. Wat als je partner al is vreemdgegaan

    Ook al ben je woedend, verdrietig en teleurgesteld, probeer rustig te blijven en erover te praten. Zoek uit waarom je partner is vreemdgegaan en of jullie door willen gaan met de relatie. Als jullie de draad weer willen oppakken, helpt het niet om het vreemdgaan te negeren en er niet meer over te praten. Het moet onderwerp van gesprek blijven zolang het dwarszit. Lees voor uitgebreid advies de tips voor bedriegers en bedrogenen.

Meer lezen?