De vraag

Wanneer wordt vriendschap emotionele ontrouw?

Waar houdt vriendschap op en begint ontrouw? Vanaf wanneer begint het gevoel dat je je partner bedriegt, ook al is er van fysiek contact (nog) geen sprake.  Een toffe vriendschap, leuke babbels, licht flirtgedrag, het gevoel dat er aan beide kanten “meer” is maar je bent niet echt van plan er iets mee te doen…  is dat het begin van het einde?

En stel dat je je partner bedriegt en alles komt uit, kan een gebroken relatie dan nog gelijmd worden? Je blijft hoe dan ook de barsten zien, vind ik.

Het advies

Expert

Shirley Glass

Vriendschap wordt emotionele ontrouw wanneer 1) je meer persoonlijke informatie deelt in je vriendschap dan in je relatie, vooral als je gevoelens van ontevredenheid bespreekt met die vriend en niet met je partner; 2) je telefoontjes, e-mails en afspraakjes met die vriend verbergt voor je partner; 3) je seksuele spanning en chemie voelt.  Dit kan zijn in de vorm van het delen van seksuele fantasieën, de ander laten weten dat je hem seksueel aantrekkelijk vindt maar daar nooit iets mee zult doen, of het maken van opmerkingen met een seksuele ondertoon. Op mijn website www.shirleyglass.com vind je een test die je helderheid kan verschaffen over de vraag of jouw vriendschap aan het veranderen is in een emotionele affaire.

Over je tweede vraag: Nadat je bedrogen bent, is het opnieuw opbouwen van vertrouwen een van de grootste uitdagingen. Voor veel stellen is het mogelijk om hun relatie te versterken door open en eerlijk te vertellen wat de ontrouw betekende. In mijn boek vind je gedetailleerde informatie over hoe je over het trauma van bedrog heen kunt komen.


Lees ook: Emotionele ontrouw – vreemdgaan zonder seks


 

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Bedrogen vrouwen

Je waant je gelukkig getrouwd, tot je per toeval ontdekt dat je man al jaren vreemdgaat. Wat doet da...

Lees verder
Artikel

Zo maak je een anti-bucketlist

Het is aangetoond: minderen is goed voor ons geluksgevoel. En toch doen we het niet. Zo lukt het wé...

Lees verder
Advies

Mijn vrouw is biseksueel

Lees verder
Advies

Ik heb nooit zin, maar wil wel seks

Lees verder
Advies

Mijn relatie met een getrouwde man maakt me kapot (1)

Lees verder
Advies

Na een orgasme moet ik huilen

Lees verder
Artikel

Verboden liefdes

Lees verder
Artikel

Ontrouw? Overspel? Zo kun je je relatie redden!

Lees verder