Tips voor bedriegers

Ga niet de beledigde onschuld spelen als je partner iets vermoedt. Liegen over je fysieke dwaling maakt doorgaans meer kapot dan de daad an sich. Dus maak jezelf niet wijs dat het verzwijgen van ontrouw een ware daad van liefde is. Door leugens wordt de afstand tussen jullie alleen maar groter. Heb dus het lef te zeggen waar het op staat. Dan heeft de relatie nog een kans van slagen.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Ga geen ruzie lopen maken om je eigen daden te verzachten en de schuld af te schuiven. Maak het niet erger dan het al is. Ga geen onmogelijke verwijten maken in de trant van: ‘Ik ben al jaren ongelukkig.’ Daar ben je zelf ook bij geweest en debet aan. Neem dus de verantwoordelijkheid voor je daden op je en schuif die niet af.

Probeer de positieve energie die de verliefdheid je geeft, te investeren in je eigen partner. Richt je aandacht liever op je eigen relatie in plaats van op een ander. Onderzoek wat je mist in je eigen relatie en ga daar aan werken. Waar was het je om te doen? De spanning? De dampende seks? De positieve aandacht? Of de waardering? Incorporeer dat gewoon weer in je eigen relatie.

‘If you commit the crime, you have to do the time’. Accepteer het feit dat de relatie en het zelfvertrouwen van je partner een flinke deuk hebben opgelopen door jouw toedoen. Het vertrouwen moet je (weer) verdienen. Dat kost tijd. Als je wilt redden wat er nog te redden valt, dan moet je spijt betuigen, je betrokkenheid tonen en langdurig begrip opbrengen voor het verdriet, de onzekerheid en de paniek van je partner. Je partner heeft nu extra bevestiging en aandacht van je nodig! Gun hem of haar die.

Bron: Blanca van den Brand, 69. De kunst van het beminnen, Blanca van den Brand, Scriptum € 18,95

Meer lezen?

Tips voor bedrogenen

Ik ben verliefd op een ander, wat nu?

Training Van single naar samen
Training

Training Van single naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past
Bekijk de training
Nu maar
79,-

5 spannende vragen over vreemdgaan

Blanca van den Brand

Blanca van den Brand is psycholoog en begeleidt stellen met relationele en seksuele problemen.

Bekijk profiel