Tips voor bedriegers

Ontrouw in uw relatie? Lees de tips voor bedriegers van relatietherapeute Blanca van den Brand uit haar boek 69. De kunst van het beminnen.

Tips voor bedriegers

Ga niet de beledigde onschuld spelen als je partner iets vermoedt. Liegen over je fysieke dwaling maakt doorgaans meer kapot dan de daad an sich. Dus maak jezelf niet wijs dat het verzwijgen van ontrouw een ware daad van liefde is. Door leugens wordt de afstand tussen jullie alleen maar groter. Heb dus het lef te zeggen waar het op staat. Dan heeft de relatie nog een kans van slagen.

Ga geen ruzie lopen maken om je eigen daden te verzachten en de schuld af te schuiven. Maak het niet erger dan het al is. Ga geen onmogelijke verwijten maken in de trant van: ‘Ik ben al jaren ongelukkig.’ Daar ben je zelf ook bij geweest en debet aan. Neem dus de verantwoordelijkheid voor je daden op je en schuif die niet af.

Probeer de positieve energie die de verliefdheid je geeft, te investeren in je eigen partner. Richt je aandacht liever op je eigen relatie in plaats van op een ander. Onderzoek wat je mist in je eigen relatie en ga daar aan werken. Waar was het je om te doen? De spanning? De dampende seks? De positieve aandacht? Of de waardering? Incorporeer dat gewoon weer in je eigen relatie.

‘If you commit the crime, you have to do the time’. Accepteer het feit dat de relatie en het zelfvertrouwen van je partner een flinke deuk hebben opgelopen door jouw toedoen. Het vertrouwen moet je (weer) verdienen. Dat kost tijd. Als je wilt redden wat er nog te redden valt, dan moet je spijt betuigen, je betrokkenheid tonen en langdurig begrip opbrengen voor het verdriet, de onzekerheid en de paniek van je partner. Je partner heeft nu extra bevestiging en aandacht van je nodig! Gun hem of haar die.

Bron: Blanca van den Brand, 69. De kunst van het beminnen, Blanca van den Brand, Scriptum € 18,95

Meer lezen?

Tips voor bedrogenen

Ik ben verliefd op een ander, wat nu?

5 spannende vragen over vreemdgaan

Blanca van den Brand

Blanca van den Brand is psycholoog en begeleidt stellen met relationele en seksuele problemen.

Bekijk profiel

auteur

Blanca van den Brand

Heb je ontdekt dat je partner een affaire heeft (gehad)? Heb je zelf gevoelens voor een ander en weet je niet wat je ermee aan moet? Relatietherapeute Blanca van den Brand adviseert.

» profiel van Blanca van den Brand

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Kunt u ontrouw vergeven?

Lees verder
Advies

‘Ik voel me gevangen’

Mijn man is behoorlijk dominant en eigenwijs. Ik voel me gevangen, maar houd te veel van hem om het ...

Lees verder
Advies

Mijn man had een relatie in het buitenland

Lees verder
Artikel

Stille Liefde

Lees verder
Advies

Hoe reageer ik op mijn overspelige man?

Lees verder
Artikel

De verfijnde kwelling van overspel

Lees verder
Interview

Helen Fisher: ‘Verliefdheid is een oerdrift’

Lees verder
Advies

Mijn vriendin heeft de man van mijn dromen

Lees verder