Verliefd op een ander – Wat je kunt leren van een affaire

  • 1838 woorden
  • leestijd is
  • 10 minuten
Als je verliefd wordt op een ander, is er vast iets mis in je eigen relatie, zo wordt vaak gedacht. Maar meestal is het niet je relatie waaraan iets ontbreekt, zegt psychologe Mira Kirshenbaum, maar je léven. Zo word je wijzer van een affaire.

Stralend ziet hij eruit, de man die per ongeluk verliefd is geworden op een ander. Het is alsof de naam van zijn nieuwe liefde in neonletters op zijn voorhoofd staat. John (36) was altijd dol op zijn vrouw, maar om onduidelijke redenen is zij met de jaren steeds kritischer op hem geworden. Zó kritisch dat hij een enorme afstand tot haar voelt. En opeens is daar Patty, die hij heeft ontmoet bij het uitlaten van de hond.

TEST
Doe de test »

Hoe hoog is je relatie-EQ?

Voor hij het weet, hebben ze een geheime affaire. Het was nooit de bedoeling, maar hij is weerloos en in de war en hij kan niet anders. Zijn nieuwe liefde is grappig, warm en lief – eigenlijk alles wat hij mist bij zijn eigen vrouw. Patty begrijpt zijn verlangens en zijn pijn. Bovendien geniet hij van het heerlijke verliefde gevoel. Dat maakt het leven thuis ook een stuk draaglijker.

Maar ongemerkt begint de affaire glans te verliezen. Heel langzaam vertoont ook de nieuwe liefde ver­velende trekjes. Ze stelt steeds meer eisen en wordt boos als hij geen tijd voor haar kan vrijmaken. Maar hoe meer tijd hij met zijn geliefde doorbrengt, hoe groter de kans dat zijn vrouw erachter komt. En die wordt toch

Boekentip

Verliefd op een ander (e-book)

Mira Kirschenbaum
auteur

Manon Sikkel

» profiel van Manon Sikkel

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Getrouwd maar al jaren verliefd op collega

Lees verder
Kort

Lekker slapen? Zo doe je dat!

We kunnen echt niet zonder slaap, het is een eerste levensbehoefte. En we hebben behoorlijk wat nodi...

Lees verder
Advies

Help: ik ben getrouwd en verliefd op een ander

Lees verder
Interview

Helen Fisher: ‘Verliefdheid is een oerdrift’

Lees verder
Artikel

Nog steeds verliefd, acht jaar samen

Lees verder