Het spook van de ontrouw

Volgens Shirley Glass moeten wij emotionele muren bouwen tussen onszelf en aantrekkelijke vrienden en collega's. Alleen zo kunnen we onze stabiele liefdesrelaties beschermen tegen overspel.

Een gelukkig huwelijk is geen garantie tegen vreemdgaan, stelt de Amerikaanse psychotherapeute Shirley Glass in haar nieuwe boek NOT ‘Just Friends’, ondertitel: Protect your relationship from infidelity and heal the trauma of betrayal, ofwel: Bescherm je relatie tegen ontrouw en heel de wond van het verraad. Volgens Glass is het een veelvoorkomend misverstand dat overspel alleen voorkomt in relaties die niet lekker lopen. In werkelijkheid komen overspelige affaires ook voor in goede, stabiele verhoudingen, bij mensen die veel van hun partner houden en nooit van plan waren om ontrouw te zijn. Meer dan negen op de tien getrouwde Amerikanen geloven in trouw en monogamie, maar ondertussen is bijna de helft van hen weleens vreemdgegaan.

Online basistraining

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar de patronen in je relatie
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Met inspirerende video's en artikelen

bekijk de training
Nu maar
€ 35,-

Shirley Glass signaleert een nieuw fenomeen. De meeste ontrouwe partners raken tegenwoordig zonder dat ze het in de gaten hebben, verstrikt in een overspelige relatie met iemand die aanvankelijk alleen een goede vriend(in) of collega was. Ze spreekt zelfs van een ‘nieuwe crisis in ontrouw’: vriendschappen, werkrelaties en internetaffaires bedreigen onze relatie. Mensen die op intieme voet met elkaar samenwerken, glijden volgens haar steeds vaker vanzelf af langs de glibberige helling van de ontrouw, als ze niet bewust grenzen stellen aan de intensiteit en intimiteit

Log in om verder te lezen.

auteur

Lisette Thooft

» profiel van Lisette Thooft

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Mijn vriend ging vreemd, kan ik hem nog vertrouwen?

Lees verder
Kort

3 keer het mooie van mantelzorg

Zorgen voor een ziek of oud familielid kan heel zwaar zijn. Maar volgens David Roth, hoogleraar gene...

Lees verder
Artikel

Ontrouw? Overspel? Zo kun je je relatie redden!

Lees verder
Advies

De ex van mijn partner manipuleert

Lees verder
Advies

Zal ik een affaire beginnen?

Lees verder
Advies

Moet ik bij mijn vreemdgaande man blijven?

Lees verder
Verhaal

Verdiep de band met je partner

Lees verder
Artikel

3 manieren om relaties te verdiepen

Lees verder