1 Gebruik echt servies. Een gedekte tafel draagt ook bij aan het besef dat je echt gegeten hebt, stellen de onderzoekers. Eten van wegwerpservies wordt minder goed in ons geheugen opgeslagen, waardoor we het gevoel houden dat er nog wat bij kan.

Training Gezond en energiek in 10 stappen
Training

Training Gezond en energiek in 10 stappen

  • Stap voor stap naar jouw optimale leefstijl
  • Niet voor even, maar voor de rest van je leven
  • In samenwerking met hoogleraar Ingrid Steenhuis
Bekijk de training
Nu maar
99,-

2 Ga zitten als je eet. Brits onderzoek laat zien dat mensen die staand een portie pasta hebben weggewerkt, daarna meer geneigd zijn om flink in de snoeppot te graaien, dan mensen die eenzelfde portie pasta aan tafel hebben gegeten. De onderzoekers denken dat dat komt doordat we voedsel meer als snackje ervaren als we het staand naar binnen werken. Terwijl we het als echte maaltijd ervaren als we zittend eten – mét alle verzadigingsgevoelens die we daarmee associëren.

3 Noem alles wat je eet een maaltijd. Voedsel dat je als ‘tussendoortje’ bestempelt, blijft volgens de onderzoekers eveneens minder in ons geheugen hangen.

‘Snack’ versus ‘meal’: The impact of label and place on food intake, Appetite, 2018, vol. 120