Werk

gressieve klanten, zelfmoorden en ongevallen: NS-medewerkers hebben gemiddeld een grote kans om een schokkende gebeurtenis mee te maken. Internettherapiebedrijf Interapy heeft daarom een speciale traumatest ontworpen, die NS-medewerkers zelf kunnen doen op internet.

Eén maand na de schokkende gebeurtenis kan de medewerker op een beveiligde website 44 meerkeuzevragen beantwoorden. Bijvoorbeeld of hij de afgelopen zeven dagen wel eens moeilijk in slaap kon komen, hoe vaak hij ongewild aan de gebeurtenis moest denken en in hoeverre hij moeite had zich te concentreren. Meteen na de laatste vraag volgt de uitslag, met eventueel een verwijzing naar de bedrijfsarts wanneer het verwerkingsproces niet goed op gang blijkt te zijn gekomen.

Wie nog last heeft van de gebeurtenis, scoort hoog op drie punten: herbeleving, vermijding en stress. Bij herbeleving dringen nare herinneringen aan de gebeurtenis zich plotseling op, bij vermijding probeert iemand niet te denken aan dingen die aan het voorval herinneren. Wanneer hij schrikachtig is en zich niet goed kan concentreren, scoort hij hoog op stress.

Ook andere organisaties en bedrijven die regelmatig te maken hebben met bijvoorbeeld verkeersongelukken, schietincidenten of overvallen, zijn inmiddels geïnteresseerd in de test.

Meer informatie: www.interapy.nl