Ik zit op de divan van een therapeut. Een half uur geleden heb ik een pil ingenomen, en langzaam maar zeker kom ik in een andere werkelijkheid terecht. Mijn gewone zelf gaat als het ware af door de zijdeur: er verschijnt in mijn hoofd zelfs een beeld van een klein druk vrouwtje dat van het toneel verdwijnt. En nu ervaar ik alleen maar ruimte, een onafzienbare ruimte, die zich op een mysterieuze manier in mezelf bevindt en tegelijkertijd ook om me heen. Een leegte, die niet beangstigend leeg is maar juist veilig, geruststellend. Er heerst een overweldigend besef dat alles oké is. Ik begin te praten tegen de therapeut, die het gesprek opneemt.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

‘Als dit de waarheid is,’ zeg ik verbaasd, ‘waarvoor ben ik dan mijn leven lang zo bang geweest?’

Ik wist niet dat ik mijn leven lang bang was geweest – maar dit zijn de woorden die nu, onder invloed van MDMA, uit mijn mond komen. De therapeut stelt een tegenvraag: ‘Hoe was de relatie tussen je vader en je moeder toen jij in je moeders buik zat?’

‘Oh, ze was zó teleurgesteld,’ zeg ik. ‘En ze was depressief. Ik was niet welkom.’

Dat heb ik nooit eerder beseft.

Log in om verder te lezen.