Sekstips van therapeut David Schnarch 4

Wilt u de seksuele band met uw partner wel nieuw leven inblazen, maar heeft u geen idee hoe? Pak het eens zó aan, zegt de Amerikaanse seks- en relatietherapeut David Schnarch.

Meer hartstocht in uw relatie? Zes beproefde adviezen

Tip 4. Maak oogcontact in bed
Deze bijzondere oefening bouwt voort op de vorige twee. Het is een combinatie van elkaar aankijken en je lichamelijk met elkaar verbinden; dit keer in de slaapkamer.

Zo doet u dat: Kies een tijdstip waarop u niet kunt worden gestoord. Ga in bed liggen – of voor de open haard in de woonkamer – met kleren aan of uit. Ga allebei op uw zij liggen en kijk elkaar aan, allebei met het hoofd op het eigen kussen. Leg de hoofdkussens ver genoeg uiteen, zodat u elkaars beide ogen ziet.

Nu gaat u elkaar net zo aankijken als bij oefening 2, ‘Houd oogcontact buiten de slaapkamer’. Er is wel een verschil. Als u de behoefte voelt om uw partner aan te raken, mag u zijn of haar gezicht aanraken of zijn of haar hand vastpakken. Blijf uit de buurt van genitaliën of billen, dat mag pas als u zich op een ontspannen manier met elkaar kunt verbinden en het vertrouwd voelt om elkaar zo aan te kijken.

U kunt deze oefening uitbreiden met voorspel en de liefdesdaad, maar het is belangrijker om een ontspannen verbinding tot stand te brengen, dan om elkaar op te winden. Als u verder gaat met voorspel en het minnespel, probeer dan elkaar aan te kijken tijdens het orgasme.

Advies 5: Verander uw seksuele stijl

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Veel geluid, geen orgasme

Lees verder
Advies

‘Mijn familie keurt mijn vriend af’

Ik (39) heb een relatie met een gescheiden man met kinderen. Mijn moeder en broer willen niks met he...

Lees verder
Artikel

5 tips voor een beter seksleven

Lees verder
Artikel

Bang in bed

Lees verder
Artikel

Sekstips van therapeut David Schnarch 3

Lees verder
Artikel

Maak zin! en 20 andere tips voor een beter seksleven

Lees verder
Artikel

Erectieproblemen nog taboe

Lees verder
Artikel

Echte liefde, saaie seks?

Lees verder