Meer hartstocht in uw relatie? Zes beproefde adviezen

Tip 4. Maak oogcontact in bed
Deze bijzondere oefening bouwt voort op de vorige twee. Het is een combinatie van elkaar aankijken en je lichamelijk met elkaar verbinden; dit keer in de slaapkamer.

Training

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar je relatiepatronen
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Geheel vernieuwd
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

Zo doet u dat: Kies een tijdstip waarop u niet kunt worden gestoord. Ga in bed liggen – of voor de open haard in de woonkamer – met kleren aan of uit. Ga allebei op uw zij liggen en kijk elkaar aan, allebei met het hoofd op het eigen kussen. Leg de hoofdkussens ver genoeg uiteen, zodat u elkaars beide ogen ziet.

Nu gaat u elkaar net zo aankijken als bij oefening 2, ‘Houd oogcontact buiten de slaapkamer’. Er is wel een verschil. Als u de behoefte voelt om uw partner aan te raken, mag u zijn of haar gezicht aanraken of zijn of haar hand vastpakken. Blijf uit de buurt van genitaliën of billen, dat mag pas als u zich op een ontspannen manier met elkaar kunt verbinden en het vertrouwd voelt om elkaar zo aan te kijken.

U kunt deze oefening uitbreiden met voorspel en de liefdesdaad, maar het is belangrijker om een ontspannen verbinding tot stand te brengen, dan om elkaar op te winden. Als u verder gaat met voorspel en het minnespel, probeer dan elkaar aan te kijken tijdens het orgasme.

Advies 5: Verander uw seksuele stijl