‘Mijn echte moeder wil me niet kennen’

Niemand in Mariëlle’s oorspronkelijke familie weet van haar bestaan af. Behalve haar biologische moeder, die haar afstond bij de geboorte. Maar Mariëlle (33) vertikt het om nog langer het familiegeheim te zijn.

Mijn moeder was als meisje van 13 vanuit Suriname naar Rotterdam verhuisd. Op haar 16de leerde ze een tien jaar oudere man kennen met wie ze in het geheim een relatie kreeg. Toen ze 18 was, bleek ze zwanger. Tot het laatst heeft ze haar zwangerschap geheimgehouden, ook voor die man. Toen haar ouders erachter kwamen, hebben ze haar naar een tehuis voor tienermoeders in Brabant gestuurd. Haar vader was een belangrijke man in de Hindoestaanse gemeenschap en ongehuwd zwanger zijn was een enorme schande.

Vlak na mijn geboorte is mijn moeder uitgehuwelijkt. Een jaar later kreeg ze weer een dochter en daarna nog twee kinderen. Mij heeft ze niet gezien en niet kunnen vasthouden. Ze heeft me wel horen huilen, vertelde ze later. Toen we elkaar jaren later voor het eerst zagen, zei ze: “Ik heb mijn verloren dochter teruggevonden.”
We ontmoetten elkaar in een kamer bij het Fiom*, dat haar voor mij had gevonden. We hadden allebei vooraf gesprekken gevoerd met hulpverleners van het Fiom, om ons voor te bereiden op de ontmoeting. Toen mijn biologische moeder en ik elkaar daarna huilend in de armen vielen, nu vier jaar geleden, kon ik niet vermoeden dat ik ooit nog

Log in om verder te lezen.
auteur

Manon Sikkel

» profiel van Manon Sikkel

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik schaam me voor mijn dikke dochter

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Kort

Wees een ontspannen ouder: 3 tips

‘Ik had dat legopoppetje het eerst!’ ‘Ik heb gisteren al afgeruimd!’ Hartstikke fijn, weeken...

Lees verder
Advies

Moet ik mijn dochter loslaten of helpen?

Lees verder
Advies

Ik heb een dominante moeder

Lees verder
Artikel

Hallo, ik ben uw dochter

Lees verder
Artikel

Annette Heffels: ‘De liefde van mijn moeder gaf een stevige basis’

Lees verder
Advies

Ik heb een afkeer van mijn moeder

Lees verder
Artikel

‘De schade is te groot’

Lees verder