Jonge blik

  • 99 woorden
  • leestijd is 1 minuut

Wilt u jonger overkomen? Laat de botox staan en lach! Ontwikkelingspsychologen legden proefpersonen meer dan duizend foto’s voor van mensen van verschillende leeftijden en met verschillende gezichtsuitdrukkingen. De proefpersonen moesten vervolgens raden hoe oud deze mensen waren. Van de neutrale gezichten werd de leeftijd het best geraden, terwijl geportretteerden met blije gezichten steevast jonger werden […]

Wilt u jonger overkomen? Laat de botox staan en lach! Ontwikkelingspsychologen legden proefpersonen meer dan duizend foto’s voor van mensen van verschillende leeftijden en met verschillende gezichtsuitdrukkingen. De proefpersonen moesten vervolgens raden hoe oud deze mensen waren. Van de neutrale gezichten werd de leeftijd het best geraden, terwijl geportretteerden met blije gezichten steevast jonger werden ingeschat dan hun echte leeftijd.

Glimlachen maakt je aantrekkelijker, verklaren de onderzoekers. En aangezien jonge gezichten over het algemeen aantrekkelijker worden gevonden dan oudere, schatten we een blij gezicht jonger in.

Let me guess how old you are (…), Psychology and Aging, nog te verschijnen

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Een verrassing is niet altijd een cadeautje

Vertel een kind van drie jaar of jonger een verhaaltje over Piet, die bij zijn oma op bezoek komt en...

Lees verder
Kort

Materialistische tieners

De sintcadeaus zijn amper uitgepakt of er wordt alweer gespeculeerd over kerst.

Lees verder
Artikel

Hongerige mannen willen volle vrouwen

Lees verder
Artikel

Sterke uitstraling

Lees verder
Artikel

Scandinavische FlauwekØL

Lees verder
Artikel

De wetten van aantrekkelijkheid

Lees verder
Artikel

Het zit echt tussen je oren

Lees verder
Artikel

Help mijn kind moet naar de psycholoog

Lees verder