Burlesque-danseres Daniëlle Geurs (34): ‘In mijn familie zijn de vrouwen erg bezig met hun lijn en is iedereen bijna altijd op dieet. Slank zijn is het ideaal. Ik heb mezelf lang gehaat, want ik ben nooit de dunste geweest.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Bovendien kreeg ik heel grote borsten, cup G, waar ik erg mee werd gepest. Ik voelde me altijd een buitenbeentje. Vanaf mijn 11de volgde ik alle mogelijke diëten. Ik had zelfs foto’s op mijn telefoon om me eraan te herinneren hoe “walgelijk” ik eruitzag als ik at.

Ik begon aan een dansopleiding, maar ze vonden daar dat ik moest afvallen en pestten me weg. Ik werd depressief, angstig en had paniekaanvallen.

Burlesque kwam op mijn pad doordat ik alle dansstijlen wilde proberen. De eerste workshop veranderde mijn leven. Daar stond de docent: een sterke vrouw, uitdagend gekleed, met hakken en humor – ik voelde me gek genoeg meteen thuis bij haar.

Burlesque gaat over verleiden, maar wel door jezelf écht te laten zien  ̶  met al je imperfecties. Ik schaamde me in het begin wel. Maar toch wist ik: dit is wat ik wil.

Het begon eenvoudig, met een handschoen uitdoen. Dat voelde wel heel goed. Maar mijn buik showen, en mijn – inmiddels verkleinde – borsten, mijn heupen, dat voelde lang nog heel kwetsbaar. Jarenlang ontblootte ik alleen mijn rug, de voorkant hield ik verborgen.

Inmiddels treed ik overal over de wereld op, heb net drie maanden door Amerika getoerd. En ik ben verhuisd naar het Verenigd Koninkrijk, omdat ik hier veel werk heb.

Training Vergroot je zelfvertrouwen
Training

Training Vergroot je zelfvertrouwen

  • Ontdek waarom vrouwen vaker last hebben van een negatief zelfbeeld
  • Zet direct stappen om je zelfvertrouwen te vergroten met behulp van oefeningen en challenges
  • Bonusvideo masterclass ‘Overwin het imposter syndroom’ met psycholoog Frederike Mewe
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Het helpt me nog altijd dat ik nu zelf workshops geef, want als je iemand wilt leren positief naar zichzelf te kijken, moet je daarin natuurlijk wel een voorbeeld zijn.

Kort geleden kwam ik erachter dat ik heel mijn leven al gluten- en lactose-intolerant ben. Sinds ik een nieuw eetpatroon hanteer, is mijn opgeblazen buik weg en ook mijn gezicht staat niet meer bol.’

Daniëlle is te volgen op Instagram: the.missbehave