Redacteur Janneke Gieles krijgt imagoadvies

Hoeveel zegt je uiterlijk over je kwaliteiten? Weinig, vond ik altijd. Tot ik iemand ontmoette die ik voor mijn werk al jaren over de telefoon sprak. Hij klonk altijd heel netjes en punctueel, dus in gedachten zag ik hem in pak. Nu zag ik hem met ongekamde haren en in verwassen kleren. Sindsdien leek het nette en punctuele er een beetje vanaf.

Inmiddels dreig ik zelf een even slonzige indruk te maken. Na twee zwangerschappen – en daarmee drie jaar af en aan in zwangerschapskleding en voedingskleding – heeft mijn lichaam weliswaar zijn normale vormen teruggekregen, maar heb ik niets meer om aan te trekken. Mijn kast ligt vol kleren die drie jaar geleden misschien nog konden, maar nu niet meer. In de tussentijd heb ik alle ontwikkelingen op modegebied gemist en ben ik ook nog eens ouder geworden, wat vraagt om volwassener kleding.

Een extra complicatie is dat ik nauwelijks tijd heb om verbetering aan te brengen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat ben ik in de weer met luiers, babyhapjes, peuterdriftbuien en mijn werk. Soms kan ik in de lunchpauze even naar een kledingzaak sprinten om het eerste het beste te

Log in om verder te lezen.