Zo word je onweerstaanbaar

Hoe word je een echte mensenmagneet? En krijg je voor elkaar dat juist die ene man of vrouw zich aan je voeten werpt? Vijf vrolijke adviezen uit de wetenschap.

1 Speel hard to get – maar dan net even anders

Deze aloude strategie lijkt vooral vrucht af te werpen als je haar nét even anders inzet. Een klassiek onderzoek van Elaine Walster van de University of Wisconsin laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

Walster gaf jonge single mannen informatie over een aantal vrijgezelle vrouwen. Een van de vrouwen leek makkelijk veroverbaar: ze vond alle mannen wel aantrekkelijke partners. Een ander was hard to get: zij zag geen van de mannen zitten. Tot slot was er een vrouw die weinig enthousiast was over de andere kandidaten, maar wél warmliep voor de mannelijke proefpersoon zelf. Het resultaat was overweldigend: deze vrouw was het populairst van allemaal. Waarschijnlijk omdat ze de proefpersoon het idee gaf dat hij speciaal was – een wens die we allemaal hebben.

Recenter onderzoek door Paul Eastwick van Northwestern University laat zien dat kieskeurig zijn ook voor mannen loont. In een speeddating-experiment werden de mannen die na het speeddaten wel met iedereen een vervolgafspraakje wilden maken, het minst aantrekkelijk gevonden. De conclusie: maak duidelijk dat je heel kritisch bent ten opzichte van iedereen, maar wél warmloopt voor degene wiens hart je wilt veroveren. ‘Heel

Log in om verder te lezen.
auteur

Marloes Zevenhuizen

Mensen inwijden in de wondere wereld van de psychologie – niets vind ik leuker dan dat. En waar kan dat beter dan bij Psychologie Magazine?

» profiel van Marloes Zevenhuizen

Dit vind je misschien ook interessant

Kort

Kleine borsten, echte liefde

Lees verder
Advies

‘Mijn dochter is erg jong voor haar leeftijd’

Mijn oudste dochter is 15, maar lijkt in veel opzichten een jaar of 9. Ze mist daardoor de aansluiti...

Lees verder
Artikel

Jonge uitstraling: dit helpt!

Lees verder
Artikel

Eten of aaien?

Lees verder
Artikel

Groene krenten

Lees verder
Artikel

Een mooi gezicht wordt gauw vergeten

Lees verder
Artikel

Liefde op het halve gezicht

Lees verder
Interview

Sue Johnson ‘Liefde is geen mysterie’

Lees verder