Gewoon tevreden zijn

Dat opwindende leven hebben we al; nu die rust nog, plus dat zelfgebakken brood. Redacteur Peggy van der Lee vraagt zich af hoe het kan dat we altijd fantaseren over later, als het écht leuk wordt. Waarom denken we toch dat het geluk net om de hoek ligt?

Waarom vinden we dat zo moeilijk?

De krekels tjirpten. De zon hing loom nog wat na. Met roze wangen van weer een dag zwemmen lagen de kinderen in hun campingbedden, de kiezels nog in de zolen van hun waterschoenen ervoor. In het camperkeukentje begon de espresso te pruttelen op het fornuis. We sloegen ons boek open waar we gisteren gebleven waren en we lazen. We lazen en lazen en praatten wat, en we keken naar een vleermuisje in de schemer.

Wat een contrast met de wedloop thuis. Met de ogen op de klok gericht de laatste mail aftypen – binnen twee minuten afronden en inpakken, anders wordt het rennen naar de trein. Dan: rennen naar de trein. Kinderen ophalen bij de crèche, eten in de pan. Aan tafel, dooreten want het is inmiddels al lang weer bedtijd, wassen, lezen, slapen, hup. De puf om ook nog maar iets te ondernemen ’s avonds verdwijnt dagelijks met het schrobwater door het afvoerputje.

Het moet anders, denk ik elk jaar weer. Als ik die rust zo weldadig vind, waarom sta ik thuis dan altijd te koken, bellen en troosten tegelijk? Waarom woon ik in een stad vol rinkelende trams als ik meer

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik ben een opgewonden standje, hoe reageer ik rustiger?

Lees verder
Artikel

Zo maak je een anti-bucketlist

Het is aangetoond: minderen is goed voor ons geluksgevoel. En toch doen we het niet. Zo lukt het wé...

Lees verder
Artikel

Breintrainer levert weinig op

Lees verder
Artikel

Effectief ruziemaken

Lees verder
Artikel

Burnout-burnin

Lees verder
Artikel

Geef je loopbaan vleugels

Lees verder
Artikel

Een slopend gevecht tegen de chaos

Lees verder
Artikel

Vitamine

Lees verder