Zo’n nieuw leven heb je niet zomaar. Voor het nieuwe erin paste, moest het oude eruit. Zijn kamer uitgeruimd, want die lego kon echt niet meer in het zicht. Dozen naar de kelder. Muur geschilderd. Weessokken onverbiddelijk naar de prullenbak verbannen.

Training Gezond en energiek in 10 stappen
Training

Training Gezond en energiek in 10 stappen

  • Stap voor stap naar jouw optimale leefstijl
  • Niet voor even, maar voor de rest van je leven
  • In samenwerking met hoogleraar Ingrid Steenhuis
Bekijk de training
Nu maar
99,-

Opruimen is besmettelijk. Voor ik het wist, stond ik ook mijn eigen sokkenla uit te ruimen, plus de boekenkast, en meteen even die wankele kastplanken vast te schroeven waaraan ik me al een halfjaar ergerde zonder er iets aan te doen. En raar, maar nu lukte het ook opeens om twintig minuten eerder uit bed te komen en op dat meditatiekussen te gaan zitten.

Hoe komt het dat we na een lange zomer in staat zijn tot alles wat ons de rest van het jaar niet lukt? Het is vast niet alleen de zon of de ontspanning na een verdiende vakantie. Het moet samenhangen met het schoolritme. Want al zijn we de schoolbanken zelf inmiddels ontgroeid, onze biologische klok roept toch dat dit de tijd is van schone schriftjes en een nieuwe klas; het begin van een nieuw jaar.

Daarentegen is er geen slechter moment om je leven op orde te brengen dan Nieuwjaarsdag, het moment dat daar traditioneel voor uitgekozen wordt. Nieuwjaarsdag – hoe dom kun je zijn? Overal ligt rotzooi, het is koud en donker, iedereen is katerig; geen wonder dat de meeste goeie voornemens februari niet eens halen.

Wilde u al heel lang die mindfulnesstraining gaan doen, iets nieuws leren, drie kilo afvallen? Begin dan op het juiste moment. Nu.