Iedereen kan dansen. Maar niet iedereen doet het. Vooral mannen hebben vaak een excuus. Ze zeggen dat ze er niet van houden. Maar ze bedoelen dat ze niet durven.

100 dingen die je ooit gedaan moet hebben

100 dingen die je ooit gedaan moet hebben

Een lijst maken van wat je nog wilt doen in het leven. En dan geen kijk-mij-eens-bijzonder-zijn-wens...

Lees verder

Ik ben bang om af te gaan, zeggen ze eigenlijk. Iedereen kijkt naar mij en dan sta ik daar met mijn armen te klapwieken. Of ik stap op je tenen, en dan ben ik officieel die sukkel die er niks van bakt. Ik blijf wel veilig langs de kant staan met een biertje.

Dat is jammer. Want van dansen word je vrolijk: het schudt endorfines los in je hersenen. En bovendien is dansen een steengoed bindmiddel. Wie samen beweegt in hetzelfde ritme, gaat elkaar vanzelf aardiger vinden. Muscular bonding, heet dat. Het werkt met marcheren, maar het gaat even goed op de dansvloer. En er zijn nog 10 hele goede redenen om vaker te dansen.

Daarom kan iedereen dansen. Al hups je maar een beetje van voet naar voet. Als je erbij lacht, en je houdt globaal hetzelfde ritme aan, dan hoor je er al helemaal bij. En als je dan toch een keer op iemands tenen gaat staan, dan vinden ze je in elk geval sympathiek.