Autisme

 • 180 woorden
 • leestijd is
 • 1 minuut

Terwijl de ene dreumes duidelijk non-verbaal contact maakt met de volwassene naast hem door tijdens het spelen naar haar te kijken en te lachen, negeert de andere de vrouw naast zich volledig omdat hij is gepreoccupeerd door een speeltje. Zomaar een van de meer dan honderd videofragmenten die u kunt zien op de website van […]

Terwijl de ene dreumes duidelijk non-verbaal contact maakt met de volwassene naast hem door tijdens het spelen naar haar te kijken en te lachen, negeert de andere de vrouw naast zich volledig omdat hij is gepreoccupeerd door een speeltje. Zomaar een van de meer dan honderd videofragmenten die u kunt zien op de website van de Amerikaanse belangenorganisatie Autism Speaks. Ze laten u de subtiele verschillen zien tussen een normale en een vertraagde ontwikkeling in jonge kinderen.

Online basistraining

Omgaan met autisme

 • Met autisme-expert Annelies Spek
 • Concrete adviezen over communicatie
 • Inspirerende sessies met video en achtergrondartikelen

bekijk de training
Nu maar
€ 30,-

Behalve deze beelden vindt u op de Engelstalige site autismspeaks.org achtergrondinformatie over de verschillende stoornissen die binnen het autismespectrum – een parapluterm voor vijf autistische stoornissen – vallen. Veel mensen weten inmiddels wel dat niet alle autisten fenomenaal kunnen rekenen of na één blik op de kaart tot in detail nauwkeurig een stad kunnen natekenen, maar wat dan wél maakt dat iemand de diagnose krijgt? Op deze site vindt u beschrijvingen van de uiteenlopende kenmerken, uitleg over diverse behandelmethoden en wetenschappelijk nieuws. Verder is er een forum en kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

www.autismspeaks.org

Lees door via 100% Digitaal

 • Toegang tot álle online artikelen
 • Altijd het nieuwste magazine
 • Korting op onze trainingen
Al vanaf €4,- per maand!
Al abonnee? Log in
auteur

Sanderijn Loonen

» profiel van Sanderijn Loonen
 • Meer over

  Autisme

  Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Dit heeft invloed op gedrag en manier van communiceren. Er zijn verschillende vormen van autisme, zoals klassiek autisme, Asperger of PDD-NOS. Een diagnose is niet altijd eenvoudig te stellen, er zijn grote verschillen per persoon en tussen mannen en vrouwen.

  Bekijk dit thema

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Hoe help ik mijn dochter?

Lees verder
Artikel

De 5 levensfasen van je kind

Elk kind maakt bepaalde ontwikkelingsfasen met bijbehorende uitdagingen door. In elke fase lost het ...

Lees verder
Advies

Hoe help ik mijn autistische peuter?

Lees verder
Artikel

Het defect van een genie

Lees verder
Advies

Wat is het verband tussen seksualiteit en autisme?

Lees verder
Artikel

De details van Ina van Berckelaer-Onnes

Lees verder
Advies

Syndroom van Asperger bij vrouwen

Lees verder
Advies

Ik wil praten over mijn autistische gezin

Lees verder