Bestaat het ideale gezicht? Ja, zegt Stephen Marquardt, voormalig plastisch chirurg uit Californië, beslist. Na zich jaren te hebben gewijd aan het operatief verfraaien van zijn cliëntèle, legt hij zich nu toe op het ontrafelen van het mysterie van de schoonheid. Marquardt beweert de perfecte verhoudingen van het perfecte gezicht te hebben ontdekt en doopte zijn uitvinding het ‘beautymask’. Leg het lijnenspel van Marquardts beautymask over een foto van uw gezicht, en in één oogopslag ziet u in hoeverre uw gelaat afwijkt van de absolute standaard. Het masker is overigens bedoeld voor zowel vrouwen als mannen.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
55,-

Bij het ontwerpen van zijn beautymask baseerde Marquardt zich op de ‘gulden snede’. De gulden snede is de verhouding die door kunstenaars door de eeuwen heen is beschouwd als het toppunt van schoonheid. In veel beroemde kunstwerken is die verhouding dan ook terug te vinden. Een cruciale rol hierbij speelt het merkwaardige getal 0,618. Alles wat in een verhouding staat van 0,618 tot 1, zou de perfecte schoonheid weerspiegelen. Daarom zijn alle vormen in Marquardts beautymask opgebouwd volgens de gulden snede.

Volgens Marquardt ligt een blauwdruk van het beautymask in onze hersenen opgeslagen en onbewust vergelijken we alle mensen die we ontmoeten hiermee. Zo kunnen

Log in om verder te lezen.