Erotiek aan de top

Mannen met macht hebben seksuele aantrekkingskracht op vrouwen, niet alleen in hun privé-leven, maar ook op het werk. Kunnen vrouwen in topposities ook elke man om hun vinger winden?

Dat beroemde mannen in de kunst, presidenten, topindustriëlen en miljardairs aan elke vinger tien minnaressen kunnen hebben als ze willen, verbaast niemand. Machtige mannen zijn seksueel onweerstaanbaar. De evolutiebiologie verklaart het fenomeen via de aangeboren drang bij vrouwen om de beste genen voor hun nageslacht te pakken te krijgen: die van the leader of the pack. Maar gaat het andersom ook op? Krijgen vrouwen met macht een extra aureool van aantrekkingskracht op de mannen om hen heen?

Een aflevering van Ally McBeal, de populaire televisieserie over een Amerikaans advocatenkantoor, suggereert van wel. Een vrouwelijke topmanager wordt beschuldigd van seksuele intimidatie van haar mannelijke ondergeschikten. Ze is zo overrompelend broeierig dat zelfs haar advocaten het er warm van krijgen. ‘Maakt de macht haar sexy of is het de seks die haar machtig maakt?’, vraagt een van hen aan zijn collega. De heren concluderen dat ze er niets van snappen, maar dat het een ramp zou zijn als vrouwen op grote schaal hun seksuele macht zouden gaan gebruiken op het werk, zoals deze vrouw dat doet.

Liever geen grote borsten

Maakt macht vrouwen sexy? Coach en auteur Aukje Delahay meent van wel. ‘Seksueel misbruik van jongens of jonge mannen door

Log in om verder te lezen.
auteur

Lisette Thooft

» profiel van Lisette Thooft

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Hoe laat ik zien wie ik ben?

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

Man met autisme: ‘Mijn leidinggevende ziet mijn kwaliteiten niet’

Lees verder
Advies

Waarom willen vrouwen niet op de foto?

Lees verder
Advies

Ik wil dat mijn medewerkers zich minder afhankelijk opstellen

Lees verder
Artikel

Blij met je lijf

Lees verder
Artikel

Achter een muur van zwijgen

Lees verder
Advies

Hoe kan ik op de mannenmanier met mijn vriend praten?

Lees verder
Artikel

De verbeelding van het brein

Lees verder