‘Heeft u brogues van Avang, maat 45, bruin? Wilt u twee paar voor me apart zetten? Ik kom ze nú halen.’ Van tijd tot tijd voerde mijn vader een dergelijk telefoongesprek met de plaatselijke schoenwinkel. Twintig minuten later stonden de nieuwe schoenen in zijn kast. Ongepast gekocht, want hij wist al dat ze goed zaten – hij droeg immers niet anders dan brogues van Avang, maat 45, bruin.
Wat een leven, dacht ik als kind. Altijd dezelfde schoenen.

Instagram training - Selfcare tegen stress

Instagram training - Selfcare tegen stress

Ga in 21 dagen aan de slag met nieuwe gewoontes die je elke dag meer focus, ontspanning en tevredenheid met jezelf opleveren.

In deze speciale insta-training krijg je krachtige en praktische inzichten uit de psychologie, die je drukke dagelijkse leven een stuk fijner maken. We starten op 18 mei.

Meer informatie

Maar inmiddels heb ik mijn eigen variant op zijn brogues. Van tijd tot tijd komt de naaimachine van zolder en maak ik een nieuwe broek naar oud vertrouwd patroon. Altijd van dezelfde stof, altijd zwart. Saai? Franjes en frutsels, dát verveelt. Maar belangrijker nog: ik ben voor altijd verlost van vervelende zoektochten en frustrerende pas-sessies in overvolle winkels. Iedere keer dat ik in de nieuwste versie van mijn maatbroek glijd, tel ik in gedachten weer de gruweluren die ik met mijn zelfmaakwerk heb uitgespaard. Simpele eenvoud, groot geluk.

Log in om verder te lezen.