Wat doe je als ouder als je merkt dat er iets anders is aan je kind? In ‘Het A-woord’ staan de ouders van Sam voor deze vraag. Nadat blijkt dat hij autisme heeft, proberen zijn moeder (Lies Visschedijk) en vader (Guy Clemens) krampachtig het beruchte a-woord te vermijden. Uiteindelijk moeten ze inzien dat de norm niet altijd de norm hoeft te zijn.

Deze vader leerde zijn zoon met autisme beter begrijpen

Deze vader leerde zijn zoon met autisme beter begrijpen

Doordat zijn zoon Zac (11) autisme heeft, wist vader Keith (46) nauwelijks wat hem bezighield. Een c...

Lees verder

Hoofdrolspeler Lies Visschedijk vertelt over de reeks: ‘Dat je zo verschillend bent en dat je soms zo weinig van elkaar begrijpt, is soms ook een bron van inspiratie. Het leert je om ook op een andere manier naar het leven te kijken. Ik denk dat je een leuker en mooier persoon wordt als je omgaat met iemand waar je weinig van begrijpt maar die je wel wil snappen.’

De serie is een remake van de Israëlische ‘Yellow Peppers’, dat ook in verschillende buitenlandse versies erg succesvol was. Voor de Nederlandse variant gingen de makers in gesprek met ervaringsdeskundigen zodat de serie aan de Nederlandse situatie kon worden aangepast.

Wil je meer weten over autisme? Op onze speciale themapagina vind je alle informatie over het onderwerp overzichtelijk bij elkaar.

Training Autisme: wat je moet weten
Training

Training Autisme: wat je moet weten

  • Leer je partner of kind met autisme beter begrijpen
  • Leer hoe je rekening houdt met je eigen behoeften
  • Met praktische adviezen voor het dagelijks leven van autisme-expert Els Blijd-Hoogewys
Bekijk de training
Nu maar
49,-
‘Het A-woord’ is vanaf 21 september elke maandagavond om 21.35 te zien bij de EO op NPO1.