‘Ik ben trots dat ik bewust kan genieten van het moment, zonder enige stress te voelen.’

Minder moe, meer energie
Training

Minder moe, meer energie

 • Inspirerende sessies voor meer inzicht in je vermoeidheid
 • Tools om je energie weer op te bouwen
 • Met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming
Bekijk de training
Nu maar
55,-

Ik ben trots. Drie woorden die ik afgelopen tijd veel heb herhaald. Trots op de nieuwe dingen die ik heb gedaan. Trots op mijn toegenomen zelfkennis. Trots op de stappen die ik heb gezet. Trots op mezelf.

Nu ik dit schrijf loop ik alweer vier maanden stage bij Psychologie Magazine en is het bijna twee jaar geleden dat ik omviel. En ik kan met overtuiging zeggen dat het goed gaat. Ik werk nu vier dagen per week, een stuk meer dan de twee in het café.

Wel heb ik nog steeds mijn rustmomenten nodig en kan ik niet veel dingen achter elkaar plannen. Als ik weer te vermoeid begin te raken, heb ik moeite met dingen onthouden en kom ik soms niet uit mijn woorden.

Na twee dagen werk, met de drukte van de kantoortuin, ben ik op. Gelukkig weet ik dit van mezelf en weet ik hoe ik weer op kan laden. De vrije woensdag die mijn week breekt, is dan ook erg fijn.

Afgelopen weken heb ik de online training Minder moe, meer energie van Psychologie Academy in samenwerking met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming mogen volgen. Aangezien mijn energie nog niet helemaal terug is, kwam deze training goed van pas.

Ik heb meer inzicht in mijn vermoeidheid en de handvatten om mijn energie weer écht goed op pijl te krijgen. Als ik merk dat het weer minder gaat, kan ik nu altijd terugvallen op de lessen die ik uit deze training heb gehaald.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

 • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
 • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
 • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Een van die lessen is ademhalingsoefeningen doen. Ik vind het al een lange tijd fijn om ademhalingsoefeningen te doen als ik me gestrest voel. Dit kan altijd en overal, waardoor ik mijn stress en paniekaanvallen een stuk beter onder controle heb.

Wat mijn kaplaarzen, paraplu en regenjas betreft: die heb ik zeker gevonden. Hoe uitzichtloos het in september 2021 leek, zo hoopvol ben ik nu. Ik weet beter hoe mijn lichaam werkt en op welke signalen ik moet letten. En het belangrijkste: ik luister er nu ook eindelijk echt naar.

Lees ook de andere blogs van Joyce:

 1. Jong en een burn-out 1: Het moment dat ik omviel
 2. Jong en een burn-out 2: Alleen en in paniek
 3. Jong en een burn-out 3: De steun die nodig was
 4. Jong en een burn-out 4: Hoge pieken en diepe dalen
 5. Jong en een burn-out 5: Op zoek naar uitdaging
 6. Jong en een burn-out 6: Het einde is in zicht