De verborgen talenten van de binnenvetter

Als de systeembeheerder plotseling doordraait, heeft een organisatie een groot probleem. Het lastige aan sys­teembeheerders is echter dat je moeilijk ziet aankomen dat ze gaan doordraaien. De doorsnee-it’er is namelijk een binnenvettertje. Zo iemand die niet naar zijn baas stapt als iets hem niet zint, maar in stilte gestrest zit te wezen. En de doorsnee-it’er ís snel gestrest.

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Komt door zijn kritische en overgewetensvolle natuur. Maar zelfs met vrienden zal hij daar niet snel over praten. Bij gebrek aan sociale vaardigheden heeft hij die namelijk nauwelijks. Kortom, de doorsnee-it’er is een type bij wie na jaren van ogenschijnlijk prima functioneren onaangekondigd de stoppen kunnen doorslaan. En berg je dan maar.

Psychologie van de koude grond? Bovenstaand profiel is afkomstig uit een rapport van hoog­leraar klinische psychologie Eric Shaw en psychiater Jerrold Post. Ze schreven het op verzoek van het Amerikaanse ministerie van Defensie, dat zich niet alleen zorgen maakt over exotisch terrorisme, maar ook over ‘veiligheidsrisico’s van binnenuit’.

Hoeveel risico lopen we door onze steeds grotere afhankelijkheid van computers? Veel, concludeerden de onderzoekers, want de overgrote meerderheid van de it’ers is introvert. En onder die persoonlijkheidsdimensie vallen

Log in om verder te lezen.