‘Ben je een beelddenker of een woorddenker?’ Die vraag kunt u zomaar voor de voeten geworpen krijgen. Door een coach, een therapeut of een personeelsmanager. En u zit met de mond vol tanden. Wat te antwoorden? Probeer het eens met een simpel testje, afkomstig van internet: doe uw ogen dicht en denk aan het woord ‘boom’. Wat ziet u?

De meeste mensen zien dan de letters B-O-O-M voor zich. Wie daarentegen een houten stam voor zich ziet met een kruin van groene blaadjes, heeft een aanwijzing dat hij of zij een beelddenker is, aldus Beeldenbrein.nl: ‘Je hebt een fundamenteel andere manier van denken.’

En uw kind, is dat misschien ook een beelddenker? Weer die vraag. Zou het erfelijk zijn? Voor u het weet heeft die lieverd op school een stempel opgeplakt gekregen. Hij heeft zo’n leuke levendige fantasie, maar voor de juf is het ook een zorg; niet zelden is beelddenken, zo weet ze, de voorbode van lees- en spelproblemen. Maar een geruststelling is er ook, want als beelddenker ben je in goed ­gezelschap. Ook grote wetenschappers, uitvinders en ondernemers als Albert Einstein, Darwin, Edison en Walt Disney zouden beelddenkers zijn geweest.

Beelddenken is een

Log in om verder te lezen.