Vijf originele ideeën om naar eigen inzicht uit te werken, plus voorbeeldtekstjes om te gebruiken op de – natuurlijk zelfgemaakte – cadeaubon:

De kracht van dankbaarheid

De kracht van dankbaarheid

Het schiet er maar al te vaak bij in: gewoon even ‘dankjewel’ zeggen. Terwijl dankbaarheid juist...

Lees verder

1. Ik doe je mijn leven cadeau
Gefeliciteerd, je mag een weekend lang mij zijn. In mijn huis wonen, op mijn fiets rondrijden, bij mijn vrienden eten, mijn boeken lezen en mijn mobiele telefoon bij je houden. Doe mij dan jouw leven cadeau, dan doe ik een weekend alsof ik jou ben.

2. Kom je logeren?
Wanneer was ook alweer de laatste keer dat je met vrienden bij elkaar logeerde? Ik doe jullie allemaal een logeerpartij cadeau. Op de bank, matrassen op de grond, slaapzakken mee (en tandenborstel en pyjama) en dan de hele nacht proberen wakker te blijven. Jullie slapen bij mij. Ik bestel pizza’s en huur vier spannende films. In de ochtend gaan we met z’n allen eieren bakken en elkaar onze dromen vertellen.

3. Klushulp
Stuur me je to-do-lijst en ik zorg dat er zoveel mogelijk wordt gedaan. Dat lampje in de gang repareren, drie jaargangen oude kranten wegbrengen, je boekenkast reorganiseren, vakantiefoto’s afdrukken en inplakken, je kledingkast opnieuw indelen, de tuin winterklaar maken… Ik doe het fluitend.

4. Gratis wandeltherapie
Voor dit cadeau heb ik een oproepje op mijn Facebookpagina gedaan. Drie mensen wandelen vandaag met je mee. De wandelroute heb ik gedownload via internet en met z’n vieren zetten jullie het op een lopen. Vreemde ogen dwingen. Vreemde wandelaars ook. Je kunt ze alles voorleggen. Je jeugd, je liefdesleven, je carrière, je angsten, hoop, verwachtingen. De drie vreemden luisteren geduldig en geven je als je dat wilt advies. Gewoon vertellen en doorwandelen kan ook natuurlijk.

5. Liefde en aandacht
Voor dit cadeau heb je een mobiele telefoon nodig. Een dag lang ontvang je van vrienden, bekenden en vrienden van vrienden sms-berichtjes die je de hele dag doen glimlachen. Vooraf heb ik iedereen gevraagd mee te werken en je verspreid over de dag iets moois, liefs of inspirerends te sturen. Wijze levenslessen in 140 tekens; grapjes, zinnen om over na te denken, complimenten, en een ‘slaap lekker’ aan het eind van de dag.