‘Ik hield onvoorwaardelijk van hem, en opeens bleek hij gevaarlijk’

De vader van Claudia Schoemacher (43) werd op haar 14de veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij had iemand beschoten en verwond omdat hij zich bedreigd had gevoeld.

‘Mijn ouders waren gescheiden en omdat het niet boterde met mijn moeder woonde ik vanaf mijn puberteit bij mijn vader. Mijn vader is van Italiaanse afkomst, en het was één mooi avontuur met hem. Hij was een man van de wereld, maar ík was zijn prinses. Ik wist dat hij beroepsgokker was en dat hij een pistool in mijn kledingkast verstopte. Dat viel soms op mijn hoofd wanneer ik een trui pakte. Mijn vader zei dat hij het nodig had om zich te verdedigen in zijn restaurant.

Op een dag kwam ik thuis na school en zag dat alles overhoop was gehaald. Ik dacht aan een overval. Ik belde de politie, en die vertelde alleen dat ik de volgende dag meer zou horen. ’s Morgens hoorde ik de sleutel in het slot en dacht dat mijn vader thuiskwam. Mijn slaapkamerdeur werd ingetrapt en twee rechercheurs richtten een pistool op mij. Ze waren onaardig en beweerden dat ik coke snoof, net als mijn vader.

Log in om verder te lezen.