De methode wordt ingezet bij allerlei soorten klachten: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). En met verbluffende resultaten. Neem Wouter (10), een sportieve jongen vol bravoure. Tot hij tijdens een natuurkundeproef een metalen kogel tegen zijn kaak krijgt. Vanaf dat moment is Wouter een schim van zichzelf. Behalve dat hij permanent hoofdpijn heeft en niet meer kan judoën en hockeyen, is hij schichtiger, huilerig en geeft hij sneller op. Hij ligt soms dagen in bed.

Genezen door EMDR

In een paar sessies van je trauma af: het kan met EMDR. Deskundigen breken zich het hoofd over een m...

Lees verder

Als hij op school bij een ‘potloodgevecht’ met klasgenoten een potlood tegen zijn hoofd krijgt en daar-door zwaar van slag is, denken zijn ouders: hier is iets anders aan de hand dan alleen een fysieke blessure. Ze gaan naar een EMDR-therapeut.

Een luttele vijftien minuten kost het de therapeut om Wouter van zijn klachten af te helpen. ‘Ongelooflijk,’ zegt zijn vader drie maanden later over het resultaat. ‘Het lijkt wel magie. Hij heeft weer een heel andere mindset.’ Wouter zelf is vooral blij dat hij van de hoofdpijn af is.

Log in om verder te lezen.