De liefdestaferelen zijn echter zo seksloos dat je je afvraagt wat er met die goede oude graaf Dracula is gebeurd. Die had tenminste echte slagtanden die hij in een echte maagdelijke nek zette om er echt bloed uit te tappen. Een zucht naar seks en dood: dat was nog eens griezelen!

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Dat de graaf soms als vleermuis het raam uit vloog beschouwen we als een romantisch verzinsel, maar we moeten niet vergeten dat er in Zuid-Amerika echte vampiervleermuizen bestaan. Dat zijn kleine, uiterst interessante diertjes – alleen hebben ze de vervelende gewoonte om aderlatingen toe te passen op nietsvermoedende zoogdieren, zoals tapirs, koeien, paarden en zelfs mensen. De tanden van deze vleermuizen zijn vlijmscherp en hun speeksel bevat draculine (een bloedverdunner) en pijnstillers, zodat de slapende slachtoffers niks merken tot de volgende ochtend. De daders laten een karakteristieke gevorkte beet achter.

Vampiervleermuizen staan bekend om de manier waarop ze voedsel delen. Het is geen frisse aangelegenheid, want het gaat natuurlijk om bloed. Als een vleermuis een of twee nachten geen bloed versiert, verhongert ze. Maar vrijwel elke vrouwelijke vleermuis heeft een buddy, een vriendinnetje, waarmee ze voedsel deelt in de holle boom die als slaapplaats dient. De ene avond heeft een van hen mogelijk geluk, de andere avond de ander. Als de een binnenkomt met een volle buik wordt ze direct betast door de ander totdat ze wat bloed overgeeft. Haar vriendin likt dit dan gretig uit haar bek op.

Dit proces herhaalt zich elke nacht tussen die twee, waardoor ze allebei een veiligere voedselvoorziening hebben dan in hun eentje. Ze spreiden het risico. Dit soort vriendschap is een fraai voorbeeld van wederkerigheid in het dierenrijk: een bouwsteen van de samenwerking.

Wij mensen hebben niet zo’n hoge pet op van vleermuizen. Maar misschien verandert dat door het onverwachte nieuws over een andere soort, de kortneusvleerhonden. Chinese onderzoekers toonden onlangs aan dat die geregeld fellatio bedrijven. Wie had kunnen denken dat dieren daadwerkelijk genieten van seks en hun uiterste best doen het genot te verlengen? Met elke seconde dat het vrouwtje de penis van het mannetje likt, wint het vleermuispaar volgens de onderzoekers zes seconden aan paartijd. Deze verlenging vergroot waarschijnlijk de kans op bevruchting.

Training

Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

Omdat ik vergelijkbaar gedrag heb beschreven voor bonobo’s weet ik alles over de reacties op dit soort gedrag. Mensen staan zelden stil bij het seksleven van dieren omdat ze ervan uitgaan dat alles op voortplanting gericht is of moet zijn. Dieren kennen het verband tussen seks en voortplanting echter niet, dus vrijen met de mond moet zijn ingegeven door lustbeleving. Wat we hard nodig hebben is een Masters en Johnson voor het dierenrijk.

Mogelijk leidt de Chinese ontdekking ooit tot een nieuwe Twilight-serie. Niet meer de steriele prepuberale versie met ‘vegetarische’ vampiers die boven seks zijn verheven. Maar eentje met de monsters van weleer die verlangden naar bloed en orgasmes. Die stonden een stuk dichter bij de werkelijkheid.[/wpgpremiumcontent]