‘Maar recent onderzoek laat zien dat je er meer aan hebt als je je fit en psychisch veilig voelt.’ Werken aan meer plezier in je leven is daarbij een belangrijke leidraad. Vier tips:

Hulp bij een burn-out

Hulp bij een burn-out

Wil je weer ontspannen in het leven staan? Op Coachfinder.nl vind je snel de coach die bij jou past. Alle coaches zijn gekwalificeerd en bieden een gratis intakegesprek.

1 Streef niet naar een abstracte norm van ‘gezondheid’, maar leer met plezier te eten. Niet om jezelf te troosten, of omdat je het niet kunt laten staan, maar omdat het je honger stilt op een prettige manier.

Ook als je je gestrest voelt, is het goed om bewust plezier na te streven en daar tijd voor te reserveren. Ga wandelen, ontdek een nieuwe geur of smaak, teken, dans, drink een glas wijn met vrienden.

Leg de lat niet steeds te hoog voor jezelf. Het is prettiger om over een laag hekje te springen dan telkens nét niet een opgelegde hoogte te halen.

4 Las pauzes in op een dag. Doordenderen maakt je niet productiever, even je brein vrijaf geven wel.

Minder moe, meer energie
Training

Minder moe, meer energie

  • Inspirerende sessies voor meer inzicht in je vermoeidheid
  • Tools om je energie weer op te bouwen
  • Met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming
Bekijk de training
Nu maar
49,-

Hulp bij je burn-out

Heb je last van burn-out gerelateerde klachten? Een coach helpt bij de eerste stappen om weer ontspannen in het leven te staan. Op Coachfinder.nl vind je een gekwalificeerde coach die bij je past.