BOEKEN

Er zijn maar weinig mensen die erin slagen om te leven zonder rommel en wanorde. Er is altijd wel een plek in huis of in het hoofd waar de boel niet op orde is: van een bureau vol rotzooi tot een chaotische geest. En als de klerenkast net is opgeruimd, blijkt de kelder dicht te groeien.

TEST
Doe de test »

Is het tijd voor een nieuwe baan?

Opgeruimd is eigenlijk synoniem voor eenvoudig. Rommel en rotzooi zijn complex, en de mens streeft van nature naar eenvoud, schrijven Werner Küstenmacher en Lothar Seiwert in Simplify your life. Zij geven in zeven stappen adviezen om het complexe leven wat eenvoudiger, ontspannender en gelukkiger te maken.

De eerste stap is een kritische blik op je spullen, variërend van de papierwinkel op je bureau, tot de garage, de auto en je klerenkast. De volgende stap is je geld: het gaat niet alleen om de briefjes in je portemonnee, maar ook om je schulden en zelfs je houding ten opzichte van geld. Vervolgens kun je orde scheppen in je tijdsindeling en je gezondheid. Bovendien leer je hoe je de relatie met vrienden en familie kunt vereenvoudigen en hoe je de relatie met je partner kunt verbeteren. Het boek eindigt met jezelf, je levensdoel,

Log in om verder te lezen.