Relaties

De meeste vrouwen die naar de cosmetisch chirurg stappen voor een opknapbeurt, doen dit niet omdat ze hun liefdesleven een boost willen geven. Toch is onlangs uit onderzoek gebleken dat lichaamsverfraaiing wel degelijk leidt tot meer seksuele tevredenheid. Althans, dat geldt voor bepaalde ingrepen.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Psychologen van de universiteit van Pennsylvania vroegen 70 vrouwen die onder het mes waren geweest hoe ze zich na de operatie voelden. Van de vrouwen die aan hun borsten waren geopereerd, zei 81 procent dat ze meer plezier hadden gekregen in seks. Bij de vrouwen die iets aan buik, billen of benen hadden laten doen, lag dit percentage op 68. Veel van deze vrouwen gaven aan dat ze na de operatie makkelijker konden klaarkomen en hun seksuele repertoire hadden uitgebreid, maar ook dat hun partner tevredener was over de seks.

Hebben operaties aan borsten, buik, billen en benen veel effect op het liefdesleven, een facelift doet het in dit opzicht minder goed: slechts 32 procent van de vrouwen die iets aan hun gezicht hadden laten doen, rapporteerde verbetering tussen de lakens.

Aesthetic Surgery Journal, februari 2006