Borstvergroting goed voor de seks

Relaties De meeste vrouwen die naar de cosmetisch chirurg stappen voor een opknapbeurt, doen dit niet omdat ze hun liefdesleven een boost willen geven. Toch is onlangs uit onderzoek gebleken dat lichaamsverfraaiing wel degelijk leidt tot meer seksuele tevredenheid. Althans, dat geldt voor bepaalde ingrepen. Psychologen van de universiteit van Pennsylvania vroegen 70 vrouwen die […]

Relaties

De meeste vrouwen die naar de cosmetisch chirurg stappen voor een opknapbeurt, doen dit niet omdat ze hun liefdesleven een boost willen geven. Toch is onlangs uit onderzoek gebleken dat lichaamsverfraaiing wel degelijk leidt tot meer seksuele tevredenheid. Althans, dat geldt voor bepaalde ingrepen.

Psychologen van de universiteit van Pennsylvania vroegen 70 vrouwen die onder het mes waren geweest hoe ze zich na de operatie voelden. Van de vrouwen die aan hun borsten waren geopereerd, zei 81 procent dat ze meer plezier hadden gekregen in seks. Bij de vrouwen die iets aan buik, billen of benen hadden laten doen, lag dit percentage op 68. Veel van deze vrouwen gaven aan dat ze na de operatie makkelijker konden klaarkomen en hun seksuele repertoire hadden uitgebreid, maar ook dat hun partner tevredener was over de seks.

Hebben operaties aan borsten, buik, billen en benen veel effect op het liefdesleven, een facelift doet het in dit opzicht minder goed: slechts 32 procent van de vrouwen die iets aan hun gezicht hadden laten doen, rapporteerde verbetering tussen de lakens.

Aesthetic Surgery Journal, februari 2006

auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Ellen Laan: ‘Seks wordt zwaar overschat’

Als een man lichamelijk opgewonden is, is hij dat geestelijk óók. Waarom is dat bij vrouwen niet z...

Lees verder
Kort

Singles zijn steeds gelukkiger

Zielig zonder romantische partner? Nee hoor, niet per se. Bij een Duits onderzoek onder 2500 mensen ...

Lees verder
Kort

Wie zijn het meest tevreden over hun seksleven?

Lees verder
Artikel

Bloempje, bijtje, mensje

Lees verder
Artikel

Kan een relatie zonder seks?

Lees verder
Artikel

Sensualiteit

Lees verder
Advies

Advies: Hooguit één keer per maand hebben mijn vrouw en ik seks

Lees verder
Test

Hoe mindful ben je in bed?

Lees verder