Borstvergroting goed voor de seks

Relaties De meeste vrouwen die naar de cosmetisch chirurg stappen voor een opknapbeurt, doen dit niet omdat ze hun liefdesleven een boost willen geven. Toch is onlangs uit onderzoek gebleken dat lichaamsverfraaiing wel degelijk leidt tot meer seksuele tevredenheid. Althans, dat geldt voor bepaalde ingrepen. Psychologen van de universiteit van Pennsylvania vroegen 70 vrouwen die […]

Relaties

De meeste vrouwen die naar de cosmetisch chirurg stappen voor een opknapbeurt, doen dit niet omdat ze hun liefdesleven een boost willen geven. Toch is onlangs uit onderzoek gebleken dat lichaamsverfraaiing wel degelijk leidt tot meer seksuele tevredenheid. Althans, dat geldt voor bepaalde ingrepen.

Psychologen van de universiteit van Pennsylvania vroegen 70 vrouwen die onder het mes waren geweest hoe ze zich na de operatie voelden. Van de vrouwen die aan hun borsten waren geopereerd, zei 81 procent dat ze meer plezier hadden gekregen in seks. Bij de vrouwen die iets aan buik, billen of benen hadden laten doen, lag dit percentage op 68. Veel van deze vrouwen gaven aan dat ze na de operatie makkelijker konden klaarkomen en hun seksuele repertoire hadden uitgebreid, maar ook dat hun partner tevredener was over de seks.

Hebben operaties aan borsten, buik, billen en benen veel effect op het liefdesleven, een facelift doet het in dit opzicht minder goed: slechts 32 procent van de vrouwen die iets aan hun gezicht hadden laten doen, rapporteerde verbetering tussen de lakens.

Aesthetic Surgery Journal, februari 2006

auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Maak zin! en 20 andere tips voor een beter seksleven

Nederlandse stellen geven hun seksleven een mager zesje, zo bleek uit onderzoek. Na verloop van tijd...

Lees verder
Branded content

Moe? 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Column

Column: Andermans ogen

Er zijn beperkingen in het leven waar we ons gewoon bij neer te leggen hebben – dat mensen nu eenm...

Lees verder
Artikel

5 tips voor een beter seksleven

Lees verder
Artikel

Tarzan en Jane zijn nog springlevend

Lees verder
Artikel

De onvolmaakte natuur

Lees verder
Artikel

Veel geluid, geen orgasme

Lees verder
Verhaal

Als je man porno kijkt

Lees verder
Artikel

Seks op de divan

Lees verder