cijfer eenHet beantwoordt fascinerende vragen over slaap. Wat gebeurt er in de hersenen als je slaapt? Kunnen blinde mensen dromen? Hoelang kun je zonder slaap en wat gebeurt er dan? Wat is microslaap? Dat laatste zijn ‘minitukjes’ die mensen overdag maken, zonder dat ze het doorhebben, met hun ogen open. Ze duren maar een paar seconden en treden op bij slaapgebrek. Het probleem is dat ze bijvoorbeeld autorijden heel gevaarlijk kunnen maken.

cijfer tweeAls lezer krijg je inzicht in je persoonlijke slaapgedrag. Wiseman nam testjes op waarmee lezers kunnen nagaan hoe goed ze slapen, hoe erg ze snurken en wat de beste tijd is om naar bed te gaan. Je leert je slaapgedrag beter kennen, wat de vraag oproept: slaap ik wel goed genoeg?

 

cijfer drie

Het boek helpt om het beste uit de nacht te halen. Het bevat allerlei adviezen om beter te slapen en ondertussen te werken aan doelen van overdag. Wie bijvoorbeeld zijn conditie wil verbeteren, stelt zich voor het slapengaan voor hoe hij aan het hardlopen is en neemt zich voor daarover te dromen. Die ‘mentale voorbereiding’ blijkt de kans te vergroten dat hij ook écht gaat hardlopen de volgende dag.