Dit boek helpt je van de antidepressiva af.

Training

Depressie beter begrijpen

  • Leer depressie beter begrijpen aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten
  • Ontdek welke eerste stappen je kunt zetten om beter met je depressie om te gaan
  • Inspirerende sessies met video en achtergrondartikelen
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Het vertelt eerlijk wat je aanvankelijk kan overkomen als je stopt met die middelen: spierpijn, duizeligheid, koorts, diarree, buikpijn, zelfs elektrische schokken in je brein.

Het leert je ook dat je niet in paniek hoeft te raken: het gaat weer voorbij, en het hoeft niet te betekenen dat je weer depressief bent. Zie onder ogen wat er gebeurt, doe rustig aan, en richt je aandacht op dingen die je graag doet.

Je leert hoe je probleemloos kunt afbouwen.

Met een ‘taperingstrip’ kun je gedoseerd afbouwen, elke dag een paar milligram minder. Het voorkomt onttrekkingsverschijnselen. Dat is zeker te overwegen wanneer een vorige poging tot stoppen is mislukt.

Nadeel is wel dat de strips niet worden vergoed door de zorgverzekering en maar door één apotheker in Nederland worden verstrekt.

Je krijgt veel praktische tips om je beter te voelen.

Je gaat begrijpen hoe belangrijk een gezonde darmflora is voor je gevoel van welbevinden. Gezond eten, yoga, mediteren, maar ook psychologische steun helpen je darmen sterk en gezond te maken. Ze produceren dan meer serotonine en daardoor voel je je prettiger.

Ook helpt een bad met lavendelolie en 0,2 gram bitterzout; daarna slaap je als een roos en dat bezorgt je meer energie, een betere stemming en een positieve kijk op jezelf.

Marianne ter Mors, Stoppen met antidepressiva, Ten Have, € 20,99