Zo word je geduldiger

Vermijd fastfood. We associëren gemaksvoedsel onbewust met instant behoeftebevrediging en dat wakkert ons ongeduld aan – zelfs als er geen tijdsdruk is. Canadese onderzoekers concluderen dat uit een experiment waarin ze proefpersonen vluchtig de bekende gele M van McDonald’s lieten zien. De proefpersonen bleken subiet hun leestempo te versnellen en tijdsbesparende producten, zoals 2-in-1-shampoo, te […]

Vermijd fastfood. We associëren gemaksvoedsel onbewust met instant behoeftebevrediging en dat wakkert ons ongeduld aan – zelfs als er geen tijdsdruk is. Canadese onderzoekers concluderen dat uit een experiment waarin ze proefpersonen vluchtig de bekende gele M van McDonald’s lieten zien. De proefpersonen bleken subiet hun leestempo te versnellen en tijdsbesparende producten, zoals 2-in-1-shampoo, te prefereren boven minder efficiënte varianten.

Zorg voor afleiding. Van moeten wachten wordt bijna iedereen ongeduldig. Een Chinees-Amerikaans onderzoeksteam stelde vast dat we stukken gelukkiger zijn wanneer we iets te doen hebben – zelfs al is het iets volstrekt nutteloos. Voorziet u vervelende wachtmomenten, stop dan alvast een puzzelboekje in uw tas of installeer een tijdverdrijvende app op uw iPhone of iPad. Dat voorkomt dat u uzelf opvreet van frustratie.

Haal diep adem. Vloekend op uw toetsenbord rammen maakt uw pc niet sneller. Wél schiet uw bloeddruk ervan omhoog – en dat zal uw gevoel van onrust alleen maar versterken. Doe uzelf en uw omgeving dus een plezier, en concentreer u even op uw ademhaling. In door de neus, uit door de mond… Zo gaat u rustiger ademen en dat maakt dat u ontspant.

Heren: mijd vrouwelijk schoon. Canadese psychologen legden proefpersonen

Log in om verder te lezen.
auteur

Marloes Blom

Tijdens mijn afstuderen viel ik even in voor de vorige redactie-assistente – en ben vervolgens niet meer weggegaan. Het is namelijk ontzettend leuk om een steentje bij te dragen aan de totstandkoming van Psychologie Magazine, niet in de laatste plaats omdat ik dat mag doen met zulke fijne collega’s.

» profiel van Marloes Blom

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Zo moe

Soms is ‘te moe’ een kwestie van ‘geen zin’, weten deskundigen. Wanneer moet je luisteren na...

Lees verder
Branded content

Niet meer moe, 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Artikel

Daarom werd ik coach: ‘Voor het eerst doe ik wat ik zélf wil’

Melle Tukker (47) had restaurants in Nederland en Australië, maar koos ervoor om coach te worden en...

Lees verder
Artikel

‘Soms ontwaakte ik kilometers verderop’

Lees verder
Artikel

Wat gebeurt er in dat puberhoofd?

Lees verder
Artikel

Partner in plaats van paracetamol

Lees verder
Artikel

Wat beïnvloedt ons eetgedrag

Lees verder
Artikel

Psychopathie is breinafwijking

Lees verder
Test

Ben je snel gefrustreerd?

Lees verder