‘Mijn werk interesseert me niet. Gelukkig kan ik het half slapend doen, want mijn werkgever verwacht toch niets van me.’ Dat is, vrij vertaald, wat psychologe en organisatiedeskundige Lynda Gratton te horen kreeg toen ze Britse werknemers ondervroeg over hun baantevredenheid. Slechts 20 procent van de geënquêteerden voelde zich betrokken bij en uitgedaagd door zijn functie.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een behulpzame stap bij zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach.

Coach zoeken

In Nederland lijkt het niet veel beter. Volgens weekblad Intermediair gaat 38 procent van de werknemers hier met tegenzin aan de slag. Carrièresite Monsterboard.nl stelde eind vorig jaar zelfs dat slechts 13 procent van de Nederlanders niets te klagen heeft over zijn baan. Vooral ­bureau­cratische toestanden (38 procent) en collega’s (20 procent) scoorden hoog op de ergernissenschaal.

Herkenbaar? Dan bent u duidelijk toe aan een andere baan. Maar tot u die gevonden heeft, zit er weinig anders op dan uw huidige baan leuker te maken. Aan de slag, dus.

1) Vertel anderen over uw werk Schrijf een artikel voor een vakblad over het project dat u net heeft afgerond. Of organiseer een workshop waarin u collega’s laat profiteren van uw ervaring met een lastig computerprogramma. Dat, weet arbeids- en organisatiepsychologe Mirjam Baars van personeelsonderzoeksbureau SatisAction, is voor veel mensen een goede manier om

Log in om verder te lezen.