‘Mijn werk interesseert me niet. Gelukkig kan ik het half slapend doen, want mijn werkgever verwacht toch niets van me.’ Dat is, vrij vertaald, wat psychologe en organisatiedeskundige Lynda Gratton te horen kreeg toen ze Britse werknemers ondervroeg over hun baantevredenheid. Slechts 20 procent van de geënquêteerden voelde zich betrokken bij en uitgedaagd door zijn functie.

Pak aan wat je dwarszit
Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

In Nederland lijkt het niet veel beter. Volgens weekblad Intermediair gaat 38 procent van de werknemers hier met tegenzin aan de slag. Carrièresite Monsterboard.nl stelde eind vorig jaar zelfs dat slechts 13 procent van de Nederlanders niets te klagen heeft over zijn baan. Vooral ­bureau­cratische toestanden (38 procent) en collega’s (20 procent) scoorden hoog op de ergernissenschaal.

Herkenbaar? Dan bent u duidelijk toe aan een andere baan. Maar tot u die gevonden heeft, zit er weinig anders op dan uw huidige baan leuker te maken. Aan de slag, dus.

1) Vertel anderen over uw werk Schrijf een artikel voor een vakblad over het project dat u net heeft afgerond. Of organiseer een workshop waarin u collega’s laat profiteren van uw ervaring met een lastig computerprogramma. Dat, weet arbeids- en organisatiepsychologe Mirjam Baars van personeelsonderzoeksbureau SatisAction, is voor veel mensen een goede manier om

Log in om verder te lezen.