Helaas gaat slechts 13 procent fluitend naar het werk. Maar er is ook goed nieuws: je kunt je werkgeluk vergroten zonder het roer helemaal om te gooien.

Hoe bevlogen ben je met je werk?
TEST
Doe de test »

Hoe bevlogen ben je met je werk?

Hoe vaak sta je stil bij de vraag: ben je gelukkig op het werk?

De meesten van ons doen gewoon wat gedaan moet worden, rennen van afspraak naar afspraak, rollen van de ene taak in de andere en gaan zo jaren door. Toch is het goed om jezelf eens in de zoveel tijd af te vragen of je wel blij en gelukkig op het werk bent.

Gelukkige mensen zijn namelijk creatiever en halen meer voldoening uit hun werk, blijkt uit een onderzoek van Nic Marks, een Engelse econoom en expert op het gebied van werkgeluk. Gelukkige medewerkers zijn bovendien energieker en gezonder. Werkgeluk is dus iets om serieus te nemen, vindt hij.

Het belang van meer werkgeluk

Organisatiepsycholoog Gerdy Geersing sluit zich daar volledig bij aan: ‘Vroeger dacht men dat resultaten en prestaties leiden tot een gevoel van voldoening en geluk. Dat is ook wel een beetje zo, maar het effect andersom blijkt drie keer sterker: van positieve emoties en werkgeluk krijg je meer energie en voldoening en daardoor ga je beter presteren.’

Log in om verder te lezen.

Meer informatie, inspiratie en oefeningen:
G. Geerding, Het Grote Inspiratie Doeboek, Uitgeverij Thema en &Talent, 2018,
www.thema.nl / V. Kilian, Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!,
uitgegeven door K-T Dynamics, 2018, www.K-TDynamics.nl.