Volle lippen maken een vrouwengezicht aantrekkelijk, blijkt uit verschillende onderzoeken. Net als grote ogen, hoge jukbeenderen en een smalle kin.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Johansson heeft een goede taille-heupverhouding: zo rond de 0,7. Volgens evolutionair psychologen vinden we dat bij vrouwen het allermooist, omdat het een teken van vruchtbaarheid en gezondheid is. Niet overal geldt overigens een voorkeur voor wespentailles, ontdekte Elizabeth Cashdan van de University of Utah. In niet-westerse landen waar voedsel schaars is, hebben mannen bijvoorbeeld liever vrouwen wier taille minder rank afsteekt bij hun heupen. Zulke vrouwen hebben meer mannelijke hormonen, wat hen competitiever en sterker maakt.

Haar hese stem is een van Johanssons handelsmerken. Dat wordt als sexy ervaren, laat een recent experiment van de Amerikaanse onderzoekers Susan Hughes, Sally Farley en Bradley Rhodes zien. Vrouwen die een knappe man moesten bellen, bleken in dat onderzoek hun stem te verlagen om aantrekkelijker te lijken. Dat is opvallend, want ander onderzoek laat zien dat mannen een hogere stem juist aantrekkelijker vinden.

Van blond naar bruin, van krullen naar steil en van kort naar lang haar: Johansson heeft al heel wat kapsels versleten. Zoveel aandacht voor je uiterlijk duidt op een hoge score op de Big-Five-persoonlijkheidsdimensies extraversie en vriendelijkheid, ontdekte de Amerikaanse psy­choloog Brian Meier; en zulke mensen worden aantrekkelijker gevonden.

Depps drie-dagen-baardje geeft hem een streepje voor. Nick Neave van de Britse Northumbria University en zijn collega’s lieten vrouwen een oordeel vellen over mannen met baarden in verschillende stadia. Vrouwen bleken de voorkeur te geven aan een man met een baardje van een paar dagen, zowel voor een lange relatie als voor een affaire. Een helemaal gladgeschoren gezicht én een echte baard kwamen het slechtste uit de test.

Depps voorvaderen komen van over de hele wereld; hij schijnt Duits, Engels, Iers, Frans, Afrikaans én indiaans bloed te hebben. Een uiterst gemengde etnische afkomst dus, en onderzoeker Michael ?Lewis van Cardiff University toonde aan dat we zulke mensen knapper vinden. De reden volgens hem: hoe diverser de genetische afkomst, hoe gezonder.

Vrouwen houden van mannen die creatief zijn, toont onderzoek door Mark Prokosch van de University of California. Ook wat dat betreft zit Depp wel goed; vindingrijkheid genoeg in films als Edward Scissorhands en Charlie and the chocolate factory.

Depp is verbonden aan de Make a wish foundation, die doodzieke kinderen helpt hun hartenwensen te vervullen. Die vrijgevigheid maakt hem gewild, blijkt uit onderzoek door Pat Barclay van de Canadese University of ­Guelph. Vrouwen vonden mannen aantrekkelijker, zowel voor een scharrel als voor een echte relatie, als ze over hen te horen kregen dat ze bij de voedselbank werkten of gitaar speelden in een kinderziekenhuis.