Wat is de beste reactie?

Toen Cynthia hoorde dat de afdeling van haar organisatie waar zij werkte zou worden opgedoekt, zonk ze neer op een stoel om de schok te verwerken. Ze was net uit een 28 jaar durend huwelijk gestapt, verhuisd van haar mooie villa naar een goedkope flat, en al weken bezig met het verzorgen van haar stervende moeder. Dat ze nu haar baan zou kwijt­raken, was de zoveelste tegenslag dat jaar.

Veerkracht: sterker bij tegenslag
Training

Veerkracht: sterker bij tegenslag

  • Leer hoe je optimistischer wordt - zelfs bij tegenslagen
  • Maak een persoonlijk plan om gemakkelijker overeind te blijven op uitdagende momenten
  • Gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Maar Cynthia weigerde zich een slachtoffer te voelen. ‘Ik gaf niemand de schuld,’ vertelt ze achteraf. ‘Ik zei tegen mezelf: dit hoort nou eenmaal bij het leven.’ Ze dacht aan het advies dat een coach haar ooit tijdens een relatietherapie had gegeven: maak een lijst met zes dingen die je zou kunnen doen, pik er eentje uit en ga dat doen.

Cynthia stelde een plan op om de financiële gevolgen op te vangen, bedacht een stappenplan om een nieuwe baan te vinden en vroeg zichzelf af hoe ze haar gestreste en boze collega’s kon helpen. Ze nam contact op met het personeelsblad en bood aan een column te schrijven met geldbesparingstips. Dit werd een groot succes, en steeds vaker kwamen collega’s bij haar

Log in om verder te lezen.